Gepubliceerd 13 juni 2022

Zwemmers Roan van der Weide en Bjorn Rijkaart actief op NK

Van 10 t/m 12 juni vonden in Eindhoven de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) lange baan plaats. Het is lange baan omdat er wordt gezwommen in een 50 meter bad. Bodegravers Roan van der Weide en Bjorn Rijkaart hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst. Roan kwalificeerde zich voor 6 individuele afstanden en Bjorn voor 9 individuele afstanden en 3 estafettes.

• Bjorn Rijkaart en Roan v.d. Weide

Vrijdagsessie

Op vrijdag begon voor beiden het toernooi met de 400 meter wisselslag, wat Roan gelijk een mooie pr opleverde. Zaterdag stond voor zowel Roan als Bjorn als eerste de 100 meter vrije slag op het programma en Bjorn zwom niet alleen een pr, maar plaatste zich ook voor de finale. Eerst stond nog wel de 100 meter rugslag op het programma en ook hiermee verbeterde hij zijn tijd. Voor Roan volgde de 200 meter schoolslag en hierbij tikte hij als 5e van Nederland aan, wat hem ook een pr opleverde.

Zaterdagsessie

Zaterdagmiddag begon Bjorn met de finale van de 100 meter vrije slag. Na een spannende strijd tikte hij als 6e van Nederland aan en met zijn volgende afstand, de 50 meter vrije slag, zwom hij zich in de top 10. Ook met de 200 meter wisselslag zwom hij zich met een pr in de top 10. Roan lukte het net niet om zijn snelste tijd op deze afstand te evenaren.

Zondagsessie

Op zondag  startte beide zwemmers met de 100 meter schoolslag, waarbij Roan zich met de 5e tijd plaatste voor de finale. Na deze afstand kon Bjorn zich klaarmaken voor de 100 meter vlinderslag waarbij hij zijn tijd verbeterde en zich met een 6e tijd naar de finale zwom. De zondagmiddag begon voor Roan met de finale 100 meter schoolslag en hierbij tikte hij als zesde aan. De volgende finale was de 100 meter vlinderslag voor Bjorn. Na een snelle race tikte hij als 5e aan. De laatste individuele afstand voor Roan was de 200 meter vrije slag en hiermee sloot hij het kampioenschap af met een pr. Bjorn zwom zich met deze afstand in de top 10 en met een pr op de 200 meter rugslag eindigde hij het kampioenschap.

Naast al deze individuele afstanden stond Bjorn ook nog drie keer met de estafette ploeg van WVZ aan de start. Met de 4x 100 meter wisselslag en 4x 100 meter vrije slag werd hij met zijn ploeg Nederlands Kampioen. Daarnaast zwom hij ook nog de 4x 200 meter vrije slag. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN