4 oktober 2020

Woerden met moeite langs Bodegraven

Ook Woerden was te sterk voor Bodegraven. Maar de Bodegravers gaven zich niet zomaar gewonnen. Tot tweemaal toe schoof Bodegraven weer langszij, waardoor Woerden nog heel wat moeite had de roodzwarte brigade op de knieën te krijgen: 3-4.

Initiatief

In de stromende regen en in een sfeerloos decor door het ontbreken van publiek bestreden Bodegraven en Woerden elkaar voor de winst. Woerden dat al het zoet van twee overwinningen had geproefd, pakte direct het initiatief van de wedstrijd. Het drong Bodegraven geregeld in de verdediging en de 0-1 was dan ook een logisch gevolg.

Minder logisch

Minder logisch was de 1-1 van Ilias Hadi gezien het spelbeeld van de wedstrijd. De Bodegraven-aanvaller, weer actief na een langdurige blessure, liet nog eens zien het scoren niet verleerd te zijn. Pas op slag van rust wist Woerden het veldoverwicht weer in een doelpunt om te zetten: 1-2.

• Ilias Hadi op weg naar de 1-1 voor Bodegraven.

Nog flinke kluif

In de 2e helft had Woerden ook nog een flinke kluif aan Bodegraven. Bodegraven bleek weer eens onverzettelijk en taai. Naarmate de 2e helft vorderde, knoeide Woerden veelal in aanvallend opzicht. Scherpte ontbrak om de kansen te verzilveren. Het kreeg al snel een flinke waarschuwing toen Robbert v.d. Herik een vrije schop fraai binnen knalde: 2-2. De wedstrijd had daarna nog een ommekeer kunnen krijgen, maar Woerden kreeg het snel voor elkaar met de 2-3 en direct daarop de 2-4 zich in veilige haven te spelen. Hoewel in blessuretijd Robbert v.d. Herik uit een strafschop toch nog de 3-4 aantekende. In de 2e helft moest Ilias Hadi zich toch weer – naar het schijnt – met een hamstringblessure laten vervangen.

• Robbert v.d. Herik aan de bal voor Bodegraven. Hij scoorde 2x.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu