10 februari 2020

Waterpolokraker Brandenburg – BZ&PC H1 onbeslist in 11-11

De kraker tussen BZ Brandenburg en de BZ&PC-heren eindigde in 11-11. In Bilthoven verdedigde BZ&PC de 4e plaats in de 1e Divisie A. Het had in Brandenburg een zware kluif. Het 1e part begon BZ&PC sterk met een benutte strafworp en een treffer uit een manmeersituatie door Luke Rijnbeek. Daarna herstelde Brandenburg zich en eindigde het 1e part in 4-4. Het 2e part ging eveneens gelijk op en was het een echt gevecht op wilskracht voor beide teams. De U20 die aan beide kanten werden gegeven, werden niet goed afgemaakt en na doelpunten van Luca Groenendijk, Rob Peek en Bjinse Bouwma was er een 6-7 voorsprong voor BZ&PC om de rust in te gaan.

Het 3e part werd de periode van de gemiste kansen voor BZ&PC. Waar Brandenburg op bepaalde momenten wel het net kon vinden, moest BZ&PC het doen met alleen een doelpunt van René Peek uit een manmeer en was de stand na het 3e part 9-8 in het voordeel van de thuisploeg.

In het 4e part keek BZ&PC al snel tegen een 10-8 achterstand en moest het alle zeilen bijzetten. Mede dankzij een doelpunt van Rob Peek en Joey Schellingerhout kwam BZ&PC met 10-10 weer langszij. Nadat Brandenburg een manmeer miste, nam trainer Herman van Tongerloo een time-out om zelfs de keeper naar voren te sturen om “vol voor de winst” te gaan. Dat leek te lukken toen Rob Peek de 10-11 scoorde. Met hetzelfde plan slaagde Brandenburg er ook in 3 seonden voor tijd toch nog de 11-11 op het scorebord te krijgen.

Ruime winst damesteam

Het damesteam van BZ&PC versloeg HBW met ruime cijfers. In zwembad De Kuil werd het 15-8. Eerder in de kwartfinale om de ManMeer(!)cup had BZ&PC veel meer moeite met de ploeg uit Hilversum. BZ&PC startte de wedstrijd eerst nog met slordige passing, maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter voor de dag. Na het het 3e part had BZ&PC een 10-7 voorsprong en die werd in het 4e part verder uitgebouwd tot de 15-8 eindstand.

Druk weekend

Zaterdag 15 februari spelen de dames van BZ&PC de competitiewedstrijd uit tegen Z&PC De Gouwe. Een dag later in de halve finale van de ManMeer!-Cup in zwembad De Kuil tegen Waterpolo Den Haag. Aanvang 17.30 u

0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu