Gepubliceerd 22 november 2022

TTV Reeuwijk wint kelderkraker

In Naaldwijk namen Cees Voordouw, Dennis Cornelisse en André van der Laan het voor TTV Reeuwijk op tegen rode lantaarndrager SVN 2. Voordouw opende de wedstrijd door een sterke partij in vier games te winnen. SVN boog de stand om door zowel van Cornelisse als Van der Laan in vijf games te winnen.

● Cees Voordouw

Via een gemakkelijke overwinning in de dubbel door Voordouw en Cornelisse kwam de stand al weer op 2-2. Daarna liep Reeuwijk 1 uit naar 2-5 door sterke winstpartijen in drie, vier en 5 games van respectievelijk Voordouw, Van der Laan en Cornelisse. Allemaal partijen waar dan weer SVN, dan weer Reeuwijk de overhand had.

Nog een zege nodig

Voor de eindzege hadden de Reeuwijkers uit de resterende drie partijen nog één overwinning nodig. Zowel Van der Laan als Voordouw gingen in  4 games ten onder. De druk lag dan ook volledig op Cornelisse, die daar Siberisch onder bleef. Met speels gemak ontdeed hij zich in 3 games van zijn tegenstander. SVN 2 – TTV Reeuwijk 1: 4-6. In West 2D staat Reeuwijk nu op de vierde plaats met 41 punten uit 9 wedstrijden. Dat is 4 punten meer dan concurrent De Sprint, dat met 8-2 van DHC verloor. Reeuwijk 1 speelt komende week voor definitief lijfsbehoud tegen koploper DHC, terwijl De Sprint tegen het eveneens hoog geplaatste Taverzo aan de bak mag.

TTV Reeuwijk Duo 1 bij Reflex ten onder

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden speelden in Leiden tegen Reflex 2. Een spannende partij die direct al met een thriller begon. Van der Heiden trok alles uit de kast en dwong een vijfde game af. Die ging met 15-13 verloren. Raaphorst trok de stand weer gelijk en won in 4 games zijn eerste partij. De oh zo belangrijke dubbelpartij liet zien dat de Reeuwijkers het geluk niet aan hun zijde hadden. Reflex was misschien ook net wat geslepener en won met minimaal verschil in 4 games. Opnieuw was het Raaphorst die stand gelijk trok. Hij won in 4 games.

Winst of verlies lag nu in de handen van Van der Heiden. Zijn eerste games was niet sterk, 11-7 verlies. Daarna herpakte hij zich door met 9-11 de tweede game op zijn naam te schrijven. De derde en vierde game gingen met 11-9 en 11-8 verloren. De mannen konden met opgeheven hoofd de zaal verlaten in Leiden. Reflex 2 – Reeuwijk Duo 1: 3-2. In West 3G staat Reeuwijk duo 1 op de met Rijnsoever 3 gedeelde tweede plaats. Beide teams hebben met 25 punten uit 9 wedstrijden 3 punten achterstand op koploper De Treffers 2. Reeuwijk duo 1 kan kampioen worden, maar dan moet het met 5-0 winnen van juist de koploper. En Rijnsoever moet dan het liefst ook nog punten laten liggen. Ook een pingpongbal is rond.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN