Start VSTS-heren met seizoen 2020-2021

Het eerste herenteam van VSTS is begonnen met de wedstrijdvoorbereiding voor het nieuwe seizoen en eindigde als 2e in de afronding van het ‘officieuze’ bekertoernooi van afgelopen seizoen.

Maatregelen

Ondanks dat de maatregelen van  COVID-19 in Nederland nog volop aanwezig zijn, mag een binnensport als volleybal wel weer worden beoefend, het zij met regels in en om het veld en regels en looproutes in de sportlocaties, om direct contact te beperken. Ook geldt natuurlijk een registratieplicht wie er allemaal aanwezig zijn voor de uit- en thuisspelende ploegen. Het is nog even raar maar we zullen er maar aan moeten wennen.

Afscheid

Het herenteam heeft afscheid genomen van een aantal spelers die elders zijn gaan volleyballen (Dennis v.d. Lecq en Guus Neef) of binnen de vereniging naar een ander team zijn geschoven (Tycho van Boven). Hierdoor is de basis wat uitgedund, maar konden ook nieuwe spelers worden verwelkomd. Daarnaast zal er geregeld gebruik gemaakt worden van de talentvolle spelers van het 2e team om goed voor de dag te komen gezien heren 1 weer terug is in de Promotieklasse!

Afronding bekertoernooi

Afgelopen seizoen stond VSTS heren 1 in de halve finale van de beker toen COVID-19 een einde maakte aan het seizoen. Met 3 van de 4 teams is de bekercompetitie alsnog officieus afgerond als voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen SKC H1 en Shot H2. De eerste wedstrijd tegen SKC was vooral even aftasten en ging dan ook verloren met 1-2. De wedstrijd tegen Shot ging al een stuk beter en werd met 3-0 gewonnen. Een 2e plek in het eigen georganiseerde toernooi is een mooi begin van het komende seizoen.

Zaterdag 12 september zal er in Utrecht nog een oefentoernooi worden afgewerkt om op 19 september te starten met de competitie thuis in De Sporthoeve in Bodegraven om 16.30 uur. Regels vanuit de bond worden op dit moment verwerkt door het bestuur van VSTS en passend gemaakt op de thuislocatie. Of en hoe er eventueel (beperkt) publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden volgt nog.

0 Shares
Sluit Menu