8 december 2019

RVC ’33 niet langs Groeneweg

In de 11e competitieronde kwam RVC ’33 niet langs Groeneweg. In Zevenhuizen bleven beide ploegen steken op 2-2. De wedstrijd werd beïnvloed door de harde wind die strak in de lengte over het veld joeg. RVC ’33 profiteerde daarvan met de wind mee in de 1e helft en kwam al gauw op voorsprong in de 10e min. door een doelpunt van de goedspelende Stef de Goede: 0-1. In de 25e min. kwam Groeneweg weer langszij. Mike Karreman bracht koppend de 1-1 op het scorebord. In de 39e minuut had RVC ’33 opnieuw een voorsprong te pakken. Een prima pass van Daan Zantinge belandde bij de vrijstaande Frank Stolwijk. Gedragen door de wind leverde hij een fraaie lob af over de ver voor zijn doel staande Groeneweg-goalie Niels Heijkoop: 1-2. In de 2e helft had RVC ’33 het een stuk moeilijker.

• Stef de Goede juicht nadat hij RVC ’33 op 0-1 heeft gebracht.

Het uitvallen van Bjorn Verbeij met een op het oog zware blessure al snel in 2e helft was een zware domper. En moest de RVC-verdediging al snel worden aangepast met Frank Stolwijk terug in de achterste linie. In eerste instantie leek Groeneweg het windvoordeel niet uit te buiten. Echter rond de 70e minuut kwam de thuisclub toch nog langszij. Opnieuw produceerde Mike Karreman met een schot rand strafschopgebied de gelijkmaker: 2-2. RVC moest toen nog alle zeilen bijzetten de 2-2 in handen te houden. En dat lukte. Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht gehouden en speelde RVC met rouwbanden. Dat had te maken met het trieste bedrijfsongeval dat Robin de Jong het leven kostte. De Jong, nog maar 28, maakte vorig seizoen nog deel uit van de RVC-selectie.

Bericht: André van Egdom

• Frank Stolwijk (r) ziet de bal voor hem langs gaan. Hij scoorde de 1-2 voor RVC ’33.
• Aartjan van Dijk trekt ten aanval tegen Groeneweg.
0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu