Ook in Kockengen 3e plek voor Timmerarends

Erwin Timmerarends lijkt een abonnement te hebben op 3e plaatsen. Ook in Kockengen kwam de Bodegraafse polsstokverspringer in de topklasse bij de senioren niet verder dan de 3e plaats. Rien Baas, de nog regerend Nederlands kampioen, sprong het verst met een sprong van 21.78 m.

Hoog niveau

• Erwin Timmerarends opnieuw derde.

In Kockengen was sprake van een hoog niveau bij de Hollandse springers en dat belooft wat voor het Nederlands kampioenschap in Burgum a.s. zaterdagmiddag (19 sept.).  Maar liefst 5 springers kwamen over de 20 meter. Naast winnaar Rien Baas sprongen ook Thomas van Midden met 20,84 m, waarmee hij 2e werd, Erwin Timmerarends (3e met 20.74 m), Wilco van Amerongen (4e met 20,52 m) en Jaco de Groot (5e met 20,28 m) over de barrièregrens van 20 meter.

Hollands record

De Haastrechtse Laura Maaijen benaderde in de topklasse meisjes in een schitterende sprong het Hollands record bij de meisjes. Haar afstand van 16.07 meter was een verpulvering van haar eigen persoonlijke record en ook ruimschoots de beste jaarprestatie van 2020. Lieke Stolwijk uit Bodegraven werd 4e met een sprong van 12,94 m.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu