Olympia te sterk voor ESTO

Ook voor ESTO is het bekertoernooi alweer afgelopen. Olympia bleek te sterk, waardoor het niet zich bij de beste twee ploegen van de poule kon plaatsen: 4-1.

Eerst nog op voorsprong

In de eerste helft kwam ESTO na twintig minuten nog wel op voorsprong. Jesper den Besten prikte van rechts de bal keurig over de rood-zwart gestreepte Gouwenaars richting de vrijstaande Jordy Romijn die vervolgens de 1-0 voorsprong aantekende. Vrijwel direct na de aftrap liep de Goudseploeg de gelijkmaker binnen en pakte vervolgens het initiatief. Esto kreeg in de eerste helft meerdere prima kansen om te scoren. Olympia domineerde echter. Met hulp van de lat en de paal en goed keeperswerk hield ESTO de stand gelijk tot de 48 minuut. Toen vloog de 2-1 voor Olympia binnen.

Meer afstand

In de rust bleven de ploegen in het zonnetje op het veld en daaruit bleek al dat de tweede helft een zomerzondagmiddagwedstrijd zou worden. Zeker toen na 11 minuten ESTO nummer drie kon incasseren, leek de pot gespeeld. Toch herpakte ESTO zich en creëerde met prima voetbal nog een aantal goede kansen. Twee minuten voor tijd rondde Olympia een mooie aanval af met een doelpunt voor de 4-1 eindstand. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse studentenvereniging Antibarbari. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

• Spelmoment uit de wedstrijd Olympia-ESTO. (Foto: Han Koevoets)
0 Shares
Sluit Menu