Gepubliceerd 6 juni 2022

Mooie prestaties zwemmers BZ&PC in Duitse Nordhorn

Zo’n 15 zwemmers van BZ&PC namen afgelopen weekend deel aan de 45e internationale Pinksterwedstrijden. BZ&PC neemt al sinds 1977 mee aan de wedstrijden in het 50 meter buitenbad. Ruim 800 zwemmers uit diverse Europese landen nemen deel aan de sfeervolle wedstrijd. Waar het in Nederland niet al te best weer was scheen vlak over de grens in Nordhorn de zon volop!

• Mooie prestaties van de BZ&PC-zwemafvaardiging in Nordhorn.

Goed van start

Voor de Bodegravers begon de wedstrijd op zaterdagmorgen vroeg gelijk goed. Maaike Broersma was de snelste vrouw op de 100 meter rugslag. De BZ-zwemster die inmiddels in Amerika studeert won verder ook de 200 meter rugslag. Zondag aan het eind van de dag werd ze ook nog eens 2e op de 200 meter wisselslag.

De 15-jarige Donna van der Meer trok zich op aan de prestaties van Maaike. De vlinderslag specialist werd in haar leeftijd mooi 1e op de 100 meter vlinderslag. Daarnaast ook nog eens 2e op de 400 meter vrije slag en op de 200 meter wisselslag.

 Persoonlijke records

Tijdens het 2-daags zwemevenement kamperen de zwemmers en begeleiders op het grote zwembadterrein. Blijkbaar hadden de jongste kinderen een goede nachtrust gehad. Ook op de zondag werden nog vele persoonlijke records behaald. De 2e plaats op de 200 meter vrije van de in 2011 geboren Thijs van Kints, en de 1e plaats op de 200 wisselslag van de in 2012 geboren Aron Erkelens sprongen daarvan het meest in het oog.

Met het lekkere weer, de gezelligheid en de mooie prestaties gingen de zwemmers moe maar voldaan richting Bodegraven. Ze kunnen niet wachten op de editie van 2023.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN