16 november 2019

Koen de Leeuw wint opnieuw Reeuwijkse Hout Cross

Koen de Leeuw, atleet van SC Antilope uit Waddinxveen is er ook dit jaar in geslaagd de Gromax Reeuwijkse Hout Cross aan zijn erelijst toe te voegen. De titelhouder van de cross met start en finish op het rulle zand langs de surfplas slaagde er ook afgelopen zaterdag in als eerste te finishen. Bij de dames won Annemarie Slangewal van AV Phoenix uit Utrecht. De korte cross werd gewonnen door Terry Ringlever van AV Fortuna uit Vlaardingen en Fabienne Buijs van AV Gouda.

De Gromax Reeuwijkse Hout Cross die afgelopen zaterdag 16 november 2019 voor de 17e keer werd gehouden, was weer behoorlijk zwaar. Hardlopen op onverhard terrein: het is niet voor iedereen een favoriet onderdeel van de atletiek sport. Wat voor de één het allerleukste is om te doen (rennen over zandheuvels, dan over bospaadjes lopen, een stuk over een drassig grasland en tussendoor banjeren door de modder…), vindt de ander helemaal niks. En de ene dag is de andere niet. Soms kun je beter uit de voeten met de omstandigheden dan je tegenstander, dat hoort ook bij de cross. Het is niet alleen conditie en talent voor hardlopen, dat je een winnaar maakt. Je moet ook oog hebben voor de goede lijn door het parcours en beschikken over een dosis doorzettingsvermogen.

De regen had in de week voorafgaand aan de cross gezorgd voor een zwaar parcours. Op de dag zelf was het weer best gunstig: niet koud en nauwelijks wind. Een flauw zonnetje maakte het geheel ook voor de vele toeschouwers aangenaam. De zandbulten daags tevoren aangelegd en met instemming van de natuurbeheerder na afloop weer in originele staat teruggebracht, zijn echte kuitenbijters. Het zijn naast de speculaaspoppen die iedere deelnemer na afloop ontving vaste ingrediënten van de cross in het Reeuwijkse Hout.
Aan de start van de Reeuwijkse Houtcross stonden 25 atleten van de organiserende vereniging in de verschillende categorieën. Loes van den Berg finishte als tweede bij de meisjes Junioren C1. Bij de jongens Junioren C2 eindigde Robin de Haan op een vierde plaats.

De vele atleten, vrijwilligers en toeschouwers van Sportclub Reeuwijk kunnen tevreden terugkijken op weer een geslaagd evenement. De volgende cross in de regiocompetitie zal op 14 december bij AV Gouda worden gehouden. De ZHM cross competitie loopt door t/m februari 2020 met wedstrijden in Waddinxveen en Alphen a/d Rijn.

• Heuveltje op, heuveltje af met Pim Ouwenhand (AAV’36) aan de leiding. Hij won met overmacht de 1000 m jongens pupillen A1.
• Start van de 1000 m pupillen meisjes A2.
0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu