19 oktober 2020

Kangoeroe Klup Vriendenschaar: elke zaterdagochtend een feestje

In het voorjaar van 2019 werd bij Vriendenschaar het initiatief ‘De Kangoeroe Klup’ gestart, en dat hield in: iedere zaterdagochtend een training voor de allerkleinsten van 3, 4, 5, soms 6 jaar oud, om kennis te maken met sport en spel, en dan voornamelijk korfbal.

Klein begin

Het begon klein en voorzichtig: de eerste trainingen waren er rond de zes kinderen aanwezig. Maar deze kinderen namen in de loop van de tijd broertjes, zusjes, crèchegenootjes en vriendjes en vriendinnetjes mee, waardoor er iedere zaterdagochtend steeds meer aanwas was.

Echte werk

Inmiddels kan, ongeveer anderhalf jaar na het debuut van de kangoeroes, gesproken worden van een groot succes! Onder leiding van vaste trainsters Anita van Leeuwen en Melissa van der Heijden is al menig kleine korfballer of korfbalster overgestapt op “het echte werk”, namelijk meetrainen en wedstrijden spelen bij de F. Zodoende zijn er nu drie goedgevulde F-teams.

Nieuwe enthousiastelingen

En ondertussen wordt de Kangoeroe Klup iedere zaterdag weer overspoeld door nieuwe, weliswaar piepjonge, enthousiastelingen: afgelopen zaterdag renden er maar liefst veertien kangoeroes vrolijk over het korfbalveld aan de Groene Zoom. Het feit dat hun ouders nu helaas niet meer mogen komen kijken, deed hier gelukkig niets aan af.

Nog drie trainingen te gaan op het veld, en dan hopen de kangoeroes zich weer te verplaatsen richting de Sporthoeve. Het is iedere zaterdag mogelijk om eens een keer vrijblijvend mee te komen doen! Meer informatie is te vinden op: https://www.akv-vriendenschaar.nl/kangoeroeklup/.

• Foto’s: Fenne v.d. Hoogenband

0 Shares
Sluit Menu