Gepubliceerd 26 juni 2022

Goud en zilver voor de jongste BZ&PC-synchroonzwemsters

Op zaterdag 26 juni vond er een meerkamp uitvoeringen plaats in zwembad de Kuil in Bodegraven. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de synchroonzwemsters in onze regio van de onderbouw. BZ&PC was vertegenwoordigd met zestien meiden.

• BZ&PC synchroon onderbouw

Uitvoeringen zijn het leukste onderdeel van synchroonzwemmen. Alles wordt uit de kast getrokken om er representatief uit te zien. Gelatine in het haar, een kroontje, glitterbadpakken en waterproof make-up. Op muziek mag dan het “dansje” in het water uitgevoerd worden voor een jury die je op verschillende onderdelen, uitvoering, artistieke indruk en moeilijkheid beoordeeld. Voor een aantal zwemsters was dit de allereerste keer, dus extra spannend.

Categorie 1

In categorie 1 werd met een ploeg gezwommen. Noa Rijkaart, Febe van Cittard, Sue Edelman, Carlijn Zomer, Viyenna Hollevas, Sterre van der Star, Lynn van Bemmelen en Yill de Winter wisten op de muziek “Encanto “ 34,9667 punten bij elkaar te zwemmen. Met dit mooie puntenaantal bereikten ze de vierde plaats.

Categorie 2-3

In categorie 2-3 zwommen Harley Schouten en Eva Bode een duet op “Make it”. Zij wisten een tweede plek te bemachtigen in deze categorie met 39,9000 punten.

Categorie 4

In Categorie 4 vormden Charly van Barneveld, Jessie Schouten, Jiska Gentenaar en Cécile Domburg een ploeg. Op de muziek “Symphony” wisten zij 41,4000 punten bij elkaar te zwemmen wat hen een vierde plek in deze categorie opleverde.

Categorie 6

In categorie 6 zwommen Anouchka Kuijf en Christianne van Vreedendaal een duet op “Faith”. Met 49,4667 haalden zij de eerste plek in deze categorie.

Ben  of ken je iemand tussen de 5 en de  8 jaar, die van zwemmen, dansen en muziek houdt en minimaal zwemdiploma A  heeft? Bij ons kun je 6 keer gratis proeftrainen om te kijken wat synchroonzwemmen nu  precies is en  of  het je  leuk  lijkt. Mail even naar synchro@bzpc-bodegraven.nl als je interesse hebt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN