2 december 2019

ESTO werkt zich uit gevarenzone

• Wouter-Jan Bos (Archieffoto)

ESTO boekte afgelopen zondag een belangrijke uitzege tegen concurrent Meeuwenplaat: 1-3. Door deze overwinning werke ESTO zich op naar de 10e plek in 2D. ESTO pakte de winst door vooral in de tweede helft de tegenstander haar wil op te leggen. Na de aftrap voetbalde ESTO rommelig, maakte het teveel fouten, maar was  voetballend de bovenliggende partij. In de 19e minuut  ontstond door dit zwakkere spel een tegengoal.

Een te zwakke inspeelbalpikte de Hoogvlietse spits op en hij schoot de 1-0 binnen. De achterstand zette ESTO niet aan tot beter spel. Na de thee had ESTO de zaakjes wel beter voor elkaar. Wellicht was dat het gevolg van een donderspeech van trainer Andy Biekman. Met veel meer druk op de bal werd de tegenstander vastgezet op eigen helft.

Al snel viel de gelijkmaker uit een hoogstaand doelpunt van Wouter-Jan Bos (foto). Vanuit zijn positie op rechts werd hij door Bas van Goudswaard uitstekend ingespeeld en leverde met zijn linkerschoen een onhoudbaar schot af. Op zoek naar de winst overklaste ESTO haar tegenstander nu. In de 55e minuut draaide een voorzet van Wouter-Jan over de keeper heen. Een verdediger van Meeuwenplaat trachtte de bal nog van de doellijn te halen maar die kopte hem in eigen doel.

ESTO zette mede dankzij de coaching door Biekman fel door en de 1-3 viel rond de 83e minuut. De opkomende linksback Tim van de Lagemaat legde voor de achterlijn de bal terug op Jordi Romijn die vrijstaand kon inschieten. Robin Groenendijk en Job van Welie hadden na weken van afwezigheid weer een invalbeurt. Deze versterking is zeer welkom voor de komende weken.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu