2 februari 2020

ESTO klopt RVC ’33 in spectaculaire derby

• Wouter-Jan Bos: 3 goals.

ESTO deed goede zaken om zich te handhaven boven de nacompetitie in de 2e Klasse D. De Bodegravers klopten op Kaagjesland (Reeuwijk-Dorp) RVC ’33 met 3-4. Voor RVC ’33 verliep de 1e helft rampzalig. Na 9 minuten werkte Wouter-Jan Bos de 0-1 binnen voor ESTO. En na een klein half uur stond RVC ’33 met 0-2 achter en een man minder. Dave Tol beroerde voor de doellijn de bal met de hand en incasseerde een rode kaart. Wouter-Jan Bos had geen moeite de elfmeter te verzilveren. Een paar minuten later bracht Jordy Romijn ESTO zelfs op 0-3. Zanzibar Booy kon daarna voor RVC ’33 de achterstand nog voor rust koppend terugbrengen tot 3-1.

In de 2e helft leek de wedstrijd beslist toen Wouter-Jan Bos profiteerde van een verkeerde terugspeelbal in de RVC-verdediging: 1-4. Echter in het laatste kwartier kwam plots de spanning weer terug. Eerst incasseerde ook ESTO-doelman Donny Veenis een rode kaart na een overtreding buiten z’n eigen strafschopgebied. En toen Frank Stolwijk in de 81e en 86e min de achterstand zelfs verkleinde tot 3-4, leek het nog te gaan spoken voor ESTO. Het was dan ook nog even alle hens aan dek voor de Bodegravers. Het kreeg uiteindelijk toch de driepunter over de streep.

• RVC ’33-ESTO speelde zich af onder winderige omstandigheden. (Foto: Han Koevoets)
0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu