1 februari 2020

Drukke schaakweken

De periode rond het nieuwe jaar is altijd een drukke tijd voor de schakers in Bodegraven-Reeuwijk. Allereerst is er de massakamp tegen Woerden, die dit jaar met een 1 puntje verschil werd verloren. Dan is er de externe competitie binnen de Leidse Bond. Bodegraven startte dit jaar goed met een overwinning op LSG D, maar met Bodegraven B wil het niet echt vlotten. Het nieuwe jaar begon met een nederlaag tegen Voorschoten.

Inmiddels kijken de lokale schakers uit naar het jaarlijkse schoolschaaktoernooi, dat dit jaar op zaterdag 8 februari in Rijngaarde wordt gehouden. Er nemen rond de 60 schakertjes aan deel, zowel jongens als meisjes. Titelverdediger Ammar Feith neemt ook dit jaar deel en is vastbesloten de individuele titel met hand en tand te verdedigen. Bij de scholen is ook dit jaar de Da Costa school favoriet. Maar er zal stevige concurrentie zijn van andere deelnemende scholen. In ieder geval zullen de kinderen weer een mooie en spannende middag hebben en waarschijnlijk goed slapen in de nacht van zaterdag op zondag. Volgens recent onderzoek is het calorieverbruik bij schaken hoger dan bij veel lichamelijke sporten.

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu