22 mei 2023

Donna van der Meer knap 2e op 800 m vrije slag | Ook Erin de Jong succesvol

Tijdens de provinciale zwemkampioenschappen in Den Haag is Donna van der Meer 2e geworden op de 800 m vrije slag. De BZ&PC-zwemster leverde deze prestatie op de laatste dag van de 4 geplande racedagen voor de snelste zwemmers van Zuid-Holland. Eerder was ze op de 400 m vrije slag 4e geworden.

● Donna van der Meer (l) als tweede op het podium van de 800 m vrije slag.

Namens BZ&PC hadden zich ook Laila Kuipers en Finn de Heij zich gekwalificeerd voor dit kampioenschap.

Laila Kuipers (19) was tevreden over haar 50 en 100 meter vrij. Finn de Heij (13) mocht op 8 afstanden meedoen. De jonge zwemmer heeft afgelopen flinke progressie geboekt en mocht zich meten met de topzwemmers die al aardig wat meer uren trainen. In het veld presteerde hij prima met diverse persoonlijke records en klasseringen tussen de 10 en 20. Meest opvallende prestatie was de 200 meter vrije slag.

Erin de Jong naar 7 medailles

Ook Erin de Jong en Tessa de Jong uit Bodegraven (lid van GZC DONK uit Gouda en Linkzwemmen uit Leiden) mochten door hun prestaties van het gehele seizoen hieraan meedoen.
Erin zwom tijdens deze twee weekenden op 12 afstanden en niet zonder succes.

In totaal wist zij 7 medailles te behalen, met direct al op de eerste afstand van het Kampioenschap de 1e plaats tijdens de 200m wisselslag.

Verder tijdens het kampioenschap zwom Erin ook nog eens naar:
Zilver    –    400 m wisselslag
Zilver    –    100 m vlinderslag
Zilver    –    200 m vlinderslag
Zilver    –    800 m vrijeslag
Brons    –    200 m vrijeslag
Brons    –    400 m vrijeslag

● Erin de Jong: 7 medailles

Tessa de Jong zwom tijdens dit kampioenschap zelf 8 persoonlijke records.

Bericht: BR6-sportredactie

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu