15 februari 2020

Caitlin Binnendijk en Indy Spits door naar NK judo

Op zaterdag 15 februari namen 5 judoka’s van Sportschool Goederaad deel aan de Districtskampioenschappen tot 18 jaar in Dordrecht. Trainer/coach Eric Zwaan had maar liefst vier dames-judoka’s in de klasse tot 63 kg. Alle vier werden zij in de eerste ronde uitgeloot in de poule. Eline van Niekerk nam als laatste jaars -15 voor het eerst deel aan de -18 klasse. Zij wist 1 partij te winnen. Claudia Kamal Ghatias wist ondanks sterk judo geen partij te winnen.

Indy Spits en Caitlin Binnendijk wisten wel verder door te dringen. Indy werd derde en Caitlin werd kampioen van Zuid-Holland. Beide dames komen hierdoor uit op het NK tot 18 jaar op zaterdag 29 februari in Den Haag.

In het middagblok kwam Gianluca Marrazza uit in de categorie tot 66 kg. In een grote poule van meer dan 20 judoka’s verloor hij twee partijen en won hij er twee. In de vierde ronde aan de verliezerskant (de partij om het brons) werd hij uitgeschakeld.  

• Caitlin Binnendijk werd in Dordrecht districtskampioene.
• Indy Spits (l) en Caitlin Binnendijk (r) veroverden een ticket voor het NK tot 18 jaar. In het midden trainer/coach Eric Zwaan.
0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu