25 januari 2023

BZ&PC zwemmers op Zuid-Hollandse sprint kampioenschappen

De BZ&PC-zwemmers Donna van der Meer en Finn de Heij namen afgelopen zondag mee aan de provinciale sprintkampioenschappen. Beide hadden zich gekwalificeerd voor meerdere afstanden. In een bomvol zwembad in Den Haag zwommen beiden verdienstelijk.

● Finn de Heij en Donna van der Meer.

De 16-jarige Donna had op de vroege ochtend wat moeite om op gang te komen. De 50 meter vlinderslag gaf niet het gewenste resultaat. Later op de 100 meter vrij zwom ze naar een keurige 7e plaats. In de middag startte ze met de 100 meter vlinder. De indeling was iets te ambitieus wat ze moest bekopen op de laatste baan. Met de 50 meter rug en 50 meter vrij sloot ze haar dag positief af.

Debuut

Voor de 13-jarige Finn was het zijn debuut op een groter kampioenschap. De laatste maanden verbetert hij met mooie sprongen zijn tijden. Deze lijn werd doorgezet met een dik persoonlijk record op de 100 meter schoolslag wat hem ook nog eens een 10e plaats opleverde. De 50 meter vrij en 50 meter vlinderslag gingen naar behoren. Aan het eind van de lange dag pakte hij nog een keer uit met een uitstekende 100 meter vrij. Hiermee haalde hij weer een flinke hap van zijn toptijd af. Al met al een dag waar beiden met plezier en voldoening op kunnen terugkijken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu