4 oktober 2021

Terschelling in ‘Natuur & Fotografie’ (Afl. 8)

In de rubriek ‘Natuur & Fotografie’ neemt natuurfotograaf Henny van Egdom ons mee in de natuur. Via zijn camera laat de Bodegraver ons zien hoe fraai deze is. Fauna en flora in al zijn pracht! En deelt hij ons het verhaal achter de foto.

Natuurfotografie is zijn passie en vooral vogels in de allermooiste pose voor de lens te krijgen. Hij is daardoor veel weekenden te vinden in verschillende natuurgebieden. Bovendien laat hij ons ook vogels zien die in Nederland niet overal te zien zijn. In deze 8e aflevering: Terschelling.

Enkele weken geleden ben ik een aantal dagen op Terschelling geweest. Wat mij betreft het mooiste waddeneiland dat er is. Je hebt er eigenlijk alles als natuurliefhebber, bos, zee, strand en heide.

• Terschelling een paradijs voor natuurliefhebbers.

Terschelling ligt tussen Vlieland en Ameland in en is met de boot te bereiken vanuit de haven van Harlingen. De lengte van het eiland is ongeveer 30 km lang en de breedte 4,5 km. Je hebt eigenlijk geen auto nodig en met de fiets, er is voor ongeveer 70 km aan fietspaden aanwezig en kan je mooie fietstochten maken. Ook zijn er diversen wandelroutes beschikbaar door bos, heide of langs het strand.

Vogeltrek

In deze periode begint de vogeltrek al aardig op gang te komen. Vooral in de polders en langs de waddendijk zijn er al heel veel trekvogels te vinden. Met name de tapuiten waren er deze tijd in grote aantallen te vinden. Maar ook waren er al grote groepen spreeuwen te zien. Natuurlijk zijn de steltlopers qua aantallen in de meerderheid. Kanoeten, rosse gruto’s, drieteenstrandlopers, steenlopers waren op het wad op zoek naar voedsel. En ook de eidereend is op Terschelling te zien.

• Tapuit
• Kneu

De landschapsfotograaf kan hier ook zijn hart ophalen. Mooie wolkenluchten met het prachtige wad. En ook natuurlijk de zonsop- en zonsondergangen zijn mooi om te zien.

• Ook de landschapsfotograaf kan op Terschelling zijn hart ophalen.

• Rubriek & fotografie: Henny van Egdom / http://www.hsnaturephoto.com

(Publicatierecht van alle foto’s alleen voor deze rubriek)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu