4 oktober 2021

Terschelling in ‘Natuur & Fotografie’ (Afl. 8)

In de rubriek ‘Natuur & Fotografie’ neemt natuurfotograaf Henny van Egdom ons mee in de natuur. Via zijn camera laat de Bodegraver ons zien hoe fraai deze is. Fauna en flora in al zijn pracht! En deelt hij ons het verhaal achter de foto.

Natuurfotografie is zijn passie en vooral vogels in de allermooiste pose voor de lens te krijgen. Hij is daardoor veel weekenden te vinden in verschillende natuurgebieden. Bovendien laat hij ons ook vogels zien die in Nederland niet overal te zien zijn. In deze 8e aflevering: Terschelling.

Enkele weken geleden ben ik een aantal dagen op Terschelling geweest. Wat mij betreft het mooiste waddeneiland dat er is. Je hebt er eigenlijk alles als natuurliefhebber, bos, zee, strand en heide.

• Terschelling een paradijs voor natuurliefhebbers.

Terschelling ligt tussen Vlieland en Ameland in en is met de boot te bereiken vanuit de haven van Harlingen. De lengte van het eiland is ongeveer 30 km lang en de breedte 4,5 km. Je hebt eigenlijk geen auto nodig en met de fiets, er is voor ongeveer 70 km aan fietspaden aanwezig en kan je mooie fietstochten maken. Ook zijn er diversen wandelroutes beschikbaar door bos, heide of langs het strand.

Vogeltrek

In deze periode begint de vogeltrek al aardig op gang te komen. Vooral in de polders en langs de waddendijk zijn er al heel veel trekvogels te vinden. Met name de tapuiten waren er deze tijd in grote aantallen te vinden. Maar ook waren er al grote groepen spreeuwen te zien. Natuurlijk zijn de steltlopers qua aantallen in de meerderheid. Kanoeten, rosse gruto’s, drieteenstrandlopers, steenlopers waren op het wad op zoek naar voedsel. En ook de eidereend is op Terschelling te zien.

• Tapuit
• Kneu

De landschapsfotograaf kan hier ook zijn hart ophalen. Mooie wolkenluchten met het prachtige wad. En ook natuurlijk de zonsop- en zonsondergangen zijn mooi om te zien.

• Ook de landschapsfotograaf kan op Terschelling zijn hart ophalen.

• Rubriek & fotografie: Henny van Egdom / http://www.hsnaturephoto.com

(Publicatierecht van alle foto’s alleen voor deze rubriek)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu