Gepubliceerd 3 juli 2023

Zwementie gaat door in de zomervakantie!

Waar de groepslessen in Zwembad de Kuil een ‘zomerbreak’ hebben, gaat zwementie door. Buurtsportcoach Lisette Verleun vertelt: ”Juist voor mensen met een lichte vorm van dementie is continuïteit belangrijk. Daarom zijn we erg blij dat deze les door kan blijven gaan. Wel verschuiven we tijdelijk van de maandag naar de dinsdag”.

Wat is zwementie?

In samenwerking met Sport en Welzijn biedt Optisport zwembad De Kuil zwementie aan. Zwementie, een combinatie van zwemmen en dementie, geeft de mensen met een lichte vorm van dementie de mogelijkheid om te bewegen in het water. In de les staan gezelligheid en sociale contacten centraal, maar wordt er ook zeker gewerkt aan balans, kracht, en denkvermogen. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van kleuren, getallen en muziek.

Wie kan meedoen?

Iedereen kan op zijn/haar eigen tempo meedoen met de les. Een begeleider (vrijwilliger, familielid of zorgmies) is een pré om zo de oefeningen samen te kunnen doen en extra uitleg te kunnen bieden. De les is in zomervakantie 6 weken lang op dinsdag ochtend van 11:00-11:45 uur. Komt u ook meebewegen in het water?!

Bericht: André van Egdom / Vivian v.d. Herik (SenW)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN