Gepubliceerd 9 april 2024

Zware nederlaag, maar toch sprankje hoop

Koploper Dordrecht 3 kon afgelopen donderdag in Reeuwijk het kampioenschap veilig stellen door een ruime overwinning op laagvlieger Reeuwijk. De Dordrechters wilden het niet op de laatste speeldag aan laten komen en wonnen met 0-10 van Dennis Cornelisse, André van der Laan en Marco Broer.

● Dennis Cornelisse achter de tafel.

Laatstgenoemde wist dan nog wel één spannende partij tot een vijfde game te brengen en bijna een Reeuwijks punt te pakken, maar daarmee was het ook wel gezegd. Dordrecht, de kersverse kampioen in West 2C, was meer dan een maatje te groot voor Reeuwijk 1. Reeuwijk 1 staat nu op de voorlaatste plaats met 3 punten achterstand op Trefpunt. Trefpunt heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Gezien de tegenstanders van Trefpunt is het niet automatisch gezegd dat de Reeuwijkers onder de degradatiestreep blijven. Maar daarvoor moeten ze eerst stevig punten scoren tegen Alexandria in de laatste wedstrijd van dit voorjaarsseizoen.

Reeuwijk duo 1 onderuit tegen concurrent

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heiden zijn in het dubbelspel een gevreesde combinatie. Ook tegen Treffers duo 2 uit Roelofarendsveen was er geen kruid gewassen tegen de Reeuwijkers. In de enkelspelpartijen ligt dat toch anders. Van der Heiden kwam er niet aan te pas, hoewel hij de punten niet cadeau gaf. Raaphorst wist nog wel een partij te winnen maar kon in de beslissende partij geen potten breken. Door deze nederlaag laat Reeuwijk duo 1 de mannen van De Treffers duo 2 op de ranglijst tot op 2 punten naderen. De laatste wedstrijd voor beide teams is tegen de twee laagvliegers uit de competitie. Reeuwijk is dan ook gebaat bij een solide overwinning. Theoretisch kan dan zelfs nog het abonnement op plaats 2 verlengd worden, maar de kans dat Reflex met grote cijfers van Avanti verliest is hypothetisch.

Bericht: André van Egdom | Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN