Gepubliceerd 8 oktober 2023

Zure en onverdiende nederlaag voor RVC’33 (+ radioverslag)

RVC’33 leed een onverdiende 0-1 nederlaag tegen het bezoekende Lugdunum. In de 87e min. gingen de Leidenaren met een driepunter aan de haal, waar ze op grond van de 2e helft eigenlijk geen recht op hadden.

● Luuk van Leeuwen wordt bij zijn shirt gegrepen om zijn opmars te beletten.

Omhoog kruipen

Voor zowel RVC’33 als Lugdunum stond zaterdagmiddag op het spel weer proberen aan te haken naar boven met een driepunter. In de 1e helft had RVC’33 de nodige moeite om het gezelschap uit Leiden in de omschakeling in toom te houden. Naarmate de 1e helft vorderde, kwam RVC’33 beter in de wedstrijd. Hoewel in de 13e min. de goed spelende Rens v.d. Werf de longen uit zijn lijf moest lopen om een ontsnapte Leidenaar nog een scoringskans te ontnemen. Het scorebord bleef tot aan de rust qua score echter onaangeroerd: 0-0.

● Rens v.d. Werf kopt hoger dan zijn tegenstander.
● Rens Mathot probeert controle te houden over de bal.

Megakans

In de 2e helft werd RVC’33 de betere ploeg. Lugdunum zakte terug en kwam de counter niet meer uit de verf. In de 57e min. kreeg Mathijs de Hoog een megakans op de 1-0 toen hij in zijn eentje op Lugdunum-goalie Michael Verhoef afstoof. De ex-WDS’er joeg tot z’n eigen ontzetting de bal hoog over doel. Echter meerdere kansen bleven zich toch aandienen. Koppend misten Mark Sluijs en Frank Stolwijk het nodige geluk RVC’33 daarna nog aan de leiding te helpen.

Deksel op de neus

RVC’33 leek de Leidenaren op de knieën te krijgen. En daar waren de Leidenaren in de 2e helft zeker rijp voor. Echter in de 87e min. kreeg RVC’33 onverdiend het deksel op de neus. Frank Stolwijk maakte een ongelukkige mistrap waar Renaldo v.d. Berg optimaal gebruik van maakte. Uit het niets schoot hij  Lugdunum tegen de veldverhouding in naar 0-1. RVC’33 kreeg het niet meer voor elkaar langszij te komen en incasseerde zodoende een zure onverdiende nederlaag.

Afscheid Sander Sluijs

Tegen het einde van de 2e helft kreeg Sander Sluijs een publiekswissel en werd de sympathieke RVC’er in de bloemetjes gezet. Jarenlang speelde hij in het 1e elftal voor RVC en maakte vele promoties mee zelfs naar de 1e klas. Op medisch advies heeft hij moeten besluiten om z’n voetbalcarrière af te sluiten.

● Sander Sluijs kreeg een publiekswissel. Hij beëindigde z’n voetbalcarrière bij RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

RVC’33-Lugdunum 1e helft (André van Egdom)
RVC’33-Lugdunum 2e helft (André van Egdom)

Bericht: André van Egdom.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN