Gepubliceerd 9 februari 2023

Zorgen over veiligheid opvang minderjarige asielzoekers

Het COA heeft aan het college van Bodegraven-Reeuwijk gevraagd om mee te werken aan de opvang van 100 minderjarige asielzoekers in de witte villa aan de Goudseweg in Bodegraven. In de achtertuin zal voor maximaal 10 jaar nog een tijdelijke woonunit erbij worden geplaatst. De gemeenteraad hield op 1 februari een debat over dit verzoek. Veel vragen konden nog niet beantwoord worden omdat het COA nog geen concreet plan heeft ingediend.

Wethouder Dirk-Jan Knol: er is nog geen concreet plan

Alle fracties zijn het erover eens dat de beoogde locatie geen veilige plek is voor jongeren. Het ligt geisoleerd door omringende wegen zonder veilige plek om over te steken, er worden in hetzelfde gebied arbeidsmigranten gehuisvest en er is een parkeerplaats voor vrachtwagens. Burgerbelangen stelde voor om een andere locatie te zoeken. Tijdens het debat werd duidelijk dat er te weinig tijd is om verder te zoeken.

Fracties vinden de locatie niet veilig

Er werden vragen gesteld over de profesionele begeleiding van de jongeren, kosten en het onderhoud van de tijdelijke huisvesting en eventuele kosten van jeugdzorg. Lokaal Liberaal was het meest kritisch op het COA.

Wethouder Dirk-Jan Knol: Antwoord op vragen

De burgemeesters van de regiogemeenten hebben begin februari gesproken over de verdeling van asielzoekers in het kader van de spreidingswet. Volgens burgemeester Michiel Grauss zal Bodegraven-Reeuwijk tussen de 96 en 151 asielzoekers toegewezen krijgen. Met de opvang van de minderjarige asielzoekers is al bijna aan die taakstelling voldaan.

Burgemeester Michiel Grauss vertelt over spreidingswet

Hij verwacht dat de provincie door de komst van de asielzoekers meer bereid is om mee te werken aan een oplossing voor overstekende fietsers en wandelaars bij de botonde onder de N11. Verder beloofde hij zich in te zetten voor een mogelijkheid om veilig de Goudseweg over te steken.

Burgemeester Michiel Grauss vertelt over veiligheid
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN