Gepubliceerd 29 oktober 2023

Zorgen in Gouda over links radicaal activisme

De lokale CDA en VVD in Gouda maken zich zorgen over toenemend ‘links radicaal activisme’. Posters en kunstwerken in de openbare ruimte worden steeds vaker beklad met leuzen over actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en het conflict in het Midden-Oosten.

CDA en VVD wijzen erop dat deze acties een overtreding zijn van de regels en een ‘vervuiling van de openbare ruimte’. Daarnaast zijn de partijen bang voor toenemende polarisatie in de gemeenschap en de risico’s die dat met zich meebrengt. Daarom hebben zij raadsvragen gesteld aan het college van B&W, waarvan de fracties willen weten hoe gewaarborgd gaat worden dat deze acties niet uitmonden in meer onrust en overlast.

Tekst Floortje van Gameren
Bron Goudse Post

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN