Gepubliceerd 29 oktober 2023

Zorgen in Gouda over links radicaal activisme

De lokale CDA en VVD in Gouda maken zich zorgen over toenemend ‘links radicaal activisme’. Posters en kunstwerken in de openbare ruimte worden steeds vaker beklad met leuzen over actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en het conflict in het Midden-Oosten.

CDA en VVD wijzen erop dat deze acties een overtreding zijn van de regels en een ‘vervuiling van de openbare ruimte’. Daarnaast zijn de partijen bang voor toenemende polarisatie in de gemeenschap en de risico’s die dat met zich meebrengt. Daarom hebben zij raadsvragen gesteld aan het college van B&W, waarvan de fracties willen weten hoe gewaarborgd gaat worden dat deze acties niet uitmonden in meer onrust en overlast.

Tekst Floortje van Gameren
Bron Goudse Post

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN