Gepubliceerd 28 juli 2021

Zonnepanelen op gemeentelijke panden

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat 1.600 zonnepanelen plaatsen op gemeentelijke gebouwen, waaronder het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Hiertoe is deze week een contract getekend met de Energie Coöperatie Bodegraven-Reeuwijk (ECBR).

Bron; Website ECBR

In aanmerking komen verder de daken van de Sporthoeve, De Driewerf en Custwijck (Driebruggen). Na de zomer volgt nog een separaat contract voor Het Wierickehuis in Nieuwerbrug. De ECBR heeft berekend dat de zonnepanelen bij 900 zonuren per jaar energie opleveren voor circa 185 huishoudens. Het eigen gebruik wordt CO2-neutraal gemaakt.

In 2020 behoorde de ECBR tot de tien energiecoöperaties met de meeste zonnnedakprojecten. Het is nog niet bekend hoeveel geld met deze transactie is gemoeid.De contracten zijn namens de gemeente ondertekend door de wethouders Cees Oskam en Dirk=Jan Knol, namens de ECBR zette onder meer voorzitter Jan Bouwens zijn handtekening.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN