Gepubliceerd 29 augustus 2021

Zonnefiets rijdt door Gouda

Albert van Dalen uit Maastricht trok afgelopen weekeind de aandacht in Gouda toen hij daar met zijn op zonne-energie aangedreven elektrische fiets een rondje fietste.

Albert van Dalen op zijn zonnefiets

Sietse de Haan uit Reeuwijk is voorzitter van de Vereniging van Zonnekrachtcentrales. Afgelopen zaterdag organiseerde de vereniging een bijeenkomst in de Agnietenkapel in Gouda. Het thema was Geconcentreerde zonthermie in de warmtetransitie.

Ter afsluiting van de bijeenkomst demonstreerde Albert van Dalen zijn elektrische fiets met zonnepanelen. Hij heeft ze zelf ontwikkeld. Hij kwam op het idee om een zonnefiets te bouwen toen hij door de Ardennen en de Eiffel ging fietsen. De accu van een gewone elektrische fiets is snel leeg in de bergen, dus bedacht hij een fiets met zonnepanelen. Hij kan alleen fietsen als het mooi weer is maar wie wil er nou fietsen tijdens slecht weer?


Luister naar een interview met hem in het radioprogramma Carrousel dat maandag 21.00 uur, woensdag 19.00 uur en zondag 18.00 uur te horen is op de radio bij BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN