Gepubliceerd 9 september 2023

Zilver Erin de Jong op NK Open Water

September 2023, een schitterende vrijdagmiddag met een temperatuur van 35 graden en een watertemperatuur van bijna 24 graden was het decor voor het Nederlands kampioenschap Open Water in het mooie stiltegebied van de Biesbosch bij Werkendam.

Namens GZC DONK / LINK deed onze Bodegraafse Erin de Jong mee op de 2500m vrijeslag.

Continu vooraan

Ondanks dat iedereen moeite had om zich te oriënteren door de laagstaande zon, zwom Erin in een zeer grote groep met juniorenzwemmers continu vooraan in het veld.

Vooral door de laagstaande zon op het bijna rimpelloze water was het moeilijk om te ontdekken waar de boeien lagen om te keren. Aan het begin van de wedstrijd zwom Erin gelijk al aan kop, maar moest mede door de navigatieproblemen deze koppositie verlaten en raakte op achterstand.

Herpakt

Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd herpakte Erin zich geweldig en kwam uiteindelijk als tweede uit het water. Na dit mooie resultaat in het open water gaat de focus bij Erin direct naar de zwemwedstrijden in de zwembaden.

● Erin de Jong (l) won zilver op het NK Open Water. (Foto: EJGAJG)

Als eerste staat het Provinciaal kampioenschap estafette op de planning gevolgd door het Nederlands kampioenschap estafette in november en het Nederlands junioren kampioenschap in December. 

Bericht: André van Egdom / Erwin de Jong (GZC DONK)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN