Gepubliceerd 9 september 2023

Zilver Erin de Jong op NK Open Water

September 2023, een schitterende vrijdagmiddag met een temperatuur van 35 graden en een watertemperatuur van bijna 24 graden was het decor voor het Nederlands kampioenschap Open Water in het mooie stiltegebied van de Biesbosch bij Werkendam.

Namens GZC DONK / LINK deed onze Bodegraafse Erin de Jong mee op de 2500m vrijeslag.

Continu vooraan

Ondanks dat iedereen moeite had om zich te oriënteren door de laagstaande zon, zwom Erin in een zeer grote groep met juniorenzwemmers continu vooraan in het veld.

Vooral door de laagstaande zon op het bijna rimpelloze water was het moeilijk om te ontdekken waar de boeien lagen om te keren. Aan het begin van de wedstrijd zwom Erin gelijk al aan kop, maar moest mede door de navigatieproblemen deze koppositie verlaten en raakte op achterstand.

Herpakt

Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd herpakte Erin zich geweldig en kwam uiteindelijk als tweede uit het water. Na dit mooie resultaat in het open water gaat de focus bij Erin direct naar de zwemwedstrijden in de zwembaden.

● Erin de Jong (l) won zilver op het NK Open Water. (Foto: EJGAJG)

Als eerste staat het Provinciaal kampioenschap estafette op de planning gevolgd door het Nederlands kampioenschap estafette in november en het Nederlands junioren kampioenschap in December. 

Bericht: André van Egdom / Erwin de Jong (GZC DONK)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN