16 oktober 2022

Zestig kittens in dierenasiel wachten op adoptie

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. heeft meer dan zestig kittens in het asiel én bij medewerkers thuis opgevangen. Veel hiervan zijn al klaar voor adoptie, maar het wordt steeds moeilijker om voor hen een huis te vinden. Dat baart de Stichting grote zorgen.

Waar de vraag naar kittens in de afgelopen jaren door corona enorm groot was, lijkt de markt nu behoorlijk verzadigd. Daarnaast worden er jaarlijks ook bij gezinnen thuis of op boerderijen heel veel kittens geboren en voor weinig geld, of zelfs gratis, aangeboden. Deze nestjes zorgen ervoor dat het aanbod van kittens vele malen groter is dan de vraag en kittens steeds moeilijker een huis vinden. En dat geldt dus ook voor kittens die bij gezinnen thuis worden geboren.

Daarom vraagt Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. nu niet alleen aandacht voor de kittens die nog een huis zoeken, maar vooral voor het groeiende probleem. Er ligt namelijk dus ook een grote verantwoordelijkheid bij (potentiële) baasjes. Laat je huisdier echt op tijd steriliseren of castreren. Want hoewel het krijgen van een nestje schattig lijkt, komen veel kittens uiteindelijk toch terecht in opvangcentra. Nog meer kittens op de wereld brengen helpt daar niet bij.

Daarnaast vraagt de Stichting mensen die overwegen om een huisdier te nemen om eerst bij een asiel te kijken. In Nederland wachten er nog heel veel dieren op een baasje en die verdienen stuk voor stuk allemaal een nieuwe kans. Alle dieren van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. vind je op www.dierenhulpverleningwoerden.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu