30 januari 2022

Zelfdragende vlonder door duiker lijkt oplossing behoud wandelpad

De afsluiting van de spoorwegovergang bij de brug over de Dubbele Wiericke leek het einde te betekenen voor het wandelpad van Nieuwerbrug naar Hekendorp. De vereniging van wandelaars Te Voet heeft bezwaar gemaakt tegen het onttrekken van het wandelpad aan de openbare ruimte en werd in het gelijk gesteld door de commissie Bezwaarschriften.

Spoorbrug over Dubbele Wiericke

Wethouder Gerrit van Eijk en wethouder Kees Oskam zijn nog eens bij de duiker onder de spoordijk gaan kijken en zijn tot de conclusie gekomen dat die geschikt te maken is als doorgang voor wandelaars. Iedereen is het erover eens dat de onbewaakte spoorweg te gevaarlijk is geworden nadat de kwartierdienst in december 2021 is ingegaan. Als alternatief zou een zelfdragende vlonder door de duiker mogelijk moeten zijn. De hoogte van de duiker is 1.70 m, dus iedereen die langer dan dat, moet een beetje bukken.

Wethouder Gerrit van Eijk gaat binnenkort het plan voor de vlonder met Prorail bespreken. Naar verwachting zullen Prorail en de provincie aan de gemeente vragen om ook een deel van de kosten te betalen. Als dat zo is, zal de wethouder toestemming moeten vragen aan de gemeenteraad.

Duiker onder de spoordijk

Tijdens de gemeenteraad van 26 januari 2022 werden zowel het amendement als de motie unaniem aangenomen, zodat het besluit om het wandelpad te onttrekken aan de openbare ruimte is teruggedraaid en de wethouder via de motie wordt opgeroepen om in gesprek te gaan met Prorail.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu