30 januari 2022

Zelfdragende vlonder door duiker lijkt oplossing behoud wandelpad

De afsluiting van de spoorwegovergang bij de brug over de Dubbele Wiericke leek het einde te betekenen voor het wandelpad van Nieuwerbrug naar Hekendorp. De vereniging van wandelaars Te Voet heeft bezwaar gemaakt tegen het onttrekken van het wandelpad aan de openbare ruimte en werd in het gelijk gesteld door de commissie Bezwaarschriften.

Spoorbrug over Dubbele Wiericke

Wethouder Gerrit van Eijk en wethouder Kees Oskam zijn nog eens bij de duiker onder de spoordijk gaan kijken en zijn tot de conclusie gekomen dat die geschikt te maken is als doorgang voor wandelaars. Iedereen is het erover eens dat de onbewaakte spoorweg te gevaarlijk is geworden nadat de kwartierdienst in december 2021 is ingegaan. Als alternatief zou een zelfdragende vlonder door de duiker mogelijk moeten zijn. De hoogte van de duiker is 1.70 m, dus iedereen die langer dan dat, moet een beetje bukken.

Wethouder Gerrit van Eijk gaat binnenkort het plan voor de vlonder met Prorail bespreken. Naar verwachting zullen Prorail en de provincie aan de gemeente vragen om ook een deel van de kosten te betalen. Als dat zo is, zal de wethouder toestemming moeten vragen aan de gemeenteraad.

Duiker onder de spoordijk

Tijdens de gemeenteraad van 26 januari 2022 werden zowel het amendement als de motie unaniem aangenomen, zodat het besluit om het wandelpad te onttrekken aan de openbare ruimte is teruggedraaid en de wethouder via de motie wordt opgeroepen om in gesprek te gaan met Prorail.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu