Gepubliceerd 16 juni 2022

Zaterdag 18 juni Open Water Bodegraven

Gekeurd schoon water, Brugstraat dicht voor autoverkeer en inschrijven kan nog steeds!

Komend weekend biedt prettige vooruitzichten voor het waterspektakel in de Oude Rijn. De keuring van het zwemwater toont goede resultaten. De watertemperatuur klimt op naar de 20 graden en de inschrijvingen van recreanten, wedstrijdzwemmers en triatleten stromen binnen. Je kunt als recreant dan ook inschrijven tot vrijdagavond 17 juni 21.00 uur. Maar je mag je ook zaterdagochtend melden bij de BZ&PC-tent in het centrum van Bodegraven.

Het Open Water Zwemmen is, mede door corona en de sluiting van de sportfaciliteiten, de laatste twee jaar enorm gegroeid. De verschillende groepen die bijvoorbeeld op Facebook te vinden zijn, en het verschijnen van diverse boeken over zwemmen en mooie zwemspots, dragen daaraan bij. Met elkaar het water in de rivier bedwingen is dan ook een bijzondere ervaring.

Inschrijven

Aanmelden voor dit event? Mail naar: openwater@bzpc-bodegraven.nl. Afstanden en zwemcategorieën vind je op de website. ’s Ochtends staan de langere afstanden op het programma. Een bus rijdt de zwemmers naar het startpunt in Nieuwerbrug (5 km, start 10.00 uur) en Fort Wierickerschans (2,5 km, start voor recreanten  om 11.15 uur) zodat alle zwemmers in eenzelfde tijdsbestek finishen in de sluis. En ’s middags zijn de 250, 500 en 1.000 meters.

Bootjes gezocht!
Om het evenement in goede banen te leiden, zoeken wij ook nog bootjes die meevaren en ‘kantjeslopers’ die langs het water de 2,5 of 5 km meelopen met de zwemmers. Zij waarschuwen de kapitein van een bootje of de reddingsbrigade als er iets mis is. Je hoeft niet zelf het water in te springen. Meer info op de website.

Verkeer centrumbrug gestremd

Om de zwemmers en hun supporters alle ruimte te geven, is de brug in het centrum die dag niet toegankelijk voor autoverkeer.

Website:             www.bzpc-bodegraven.nl/openwater
Facebook:          www.facebook.com/openwaterbodegraven/

Instagram          www.instagram.com/openwaterbodegraven/
e-mail:                openwater@bzpc-bodegraven.nl

Ten slotte is Open Water Bodegraven mede mogelijk gemaakt door: Bizway, Top Systems, Van Schie, WHA Dienstverlening, Versluys Verkeerstechniek en Kontent Structures.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN