Gepubliceerd 15 juni 2021

Wrakingsverzoeken in zake kort geding complotdenkers afgewezen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft drie personen, Micha K, Joost K en Wouter R voor de rechtbank gedaagd in een kort geding. De gemeente acht de drie complotdenkers verantwoordelijk voor o.a. de verstoring van de openbare orde eerder dit jaar op de begraafplaats Vredehof en verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven.

Hierop werden drie wrakingsverzoeken door twee complotdenkers ingediend. Micha K wraakte vorige week de rechtbank omdat de rechter hem niet als journalist wilde erkennen. Joost K eiste een rechter die niet aan de Haagse rechtbank verbonden was. Beide wrakingverzoeken werden afgewezen waarna Micha K nog een nieuw wrakingsverzoek deed om de wrakingskamer te wraken maar dit werd ook afgewezen.

Het kortgeding vindt nu plaats op donderdag 17 juni 2021 om 15.00 uur

Wrakingskamer

Iedereen heeft recht op onpartijdige rechtspraak. Als één van de partijen in een rechtszaak de indruk heeft dat de rechter partijdig is, kan hij verzoeken om de rechter te laten vervangen door een ander.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN