5 maart 2021

Wopke Hoekstra bezoekt agrariërs in de Meije

CDA-lijstrekker Wopke Hoekstra bracht afgelopen donderdag samen met CDA-raadslid Jan Vergeer een bezoek aan enkele boeren in de Meije. Hij wisselde met hen van gedachten over
de aanpak van het stikstofprobleem.

Innovatieve strategie
De lokale agrariërs hebben namelijk een innovatieve strategie ontwikkeld om de uitstoot van stikstof tegen te gaan. In het plan verminderen de boeren de uitstoot van stikstof, om die vervolgens beschikbaar te stellen aan bijvoorbeeld het havenbedrijf van Rotterdam. Zo worden twee vliegen in een klap geslagen: er ontstaan economische kansen voor andere sectoren en de agrariërs krijgen weer een toekomstperspectief. Minister Hoekstra betoonde zich zeer geïnteresseerd in het plan van de boeren.

Vergeer kijkt met goed gevoel terug
Ook de lokale CDA-fractievoorzitter Vergeer kijkt met een goed gevoel terug op het werkbezoek. “Er worden in Den Haag steeds meer besluiten genomen die direct van invloed zijn op onze leefomgeving. Om productief op te komen voor wat voor ons van belang is worden korte lijnen met landelijke politici dan ook steeds belangrijker.” Hoekstra was niet de eerste prominente CDA-er die recent Bodegraven-Reeuwijk bezocht. De afgelopen jaren kwamen ook alleskunner Pieter Omtzigt en politieman Chris van Dam al bij het lokale CDA langs om zich te laten informeren over wat er speelt. “We houden de banden bewust warm, juist om lokaal het verschil te kunnen maken”, aldus Vergeer.

0 Shares
Sluit Menu