Gepubliceerd 20 januari 2024

Woningbouw action-locatie Reeuwijk-Dorp stap dichterbij

De overeenkomst die de gemeente heeft afgesloten met de projectontwikkelaar om 40 woningen op de voormalige Action-locatie in Reeuwijk-Dorp te gaan bouwen, ligt vanaf 25 januari gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente. Nu deze overeenkomst is getekend werkt de ontwikkelaar een plan uit, waarmee een omgevingsvergunning aangevraagd kan worden. Die is nodig om uiteindelijk te mogen starten met de bouw van de woningen. Voor de direct omwonenden organiseert de gemeente eind januari een informatiebijeenkomst.

In de overeenkomst is de taakverdeling tussen de gemeente en de projectontwikkelaar vastgelegd met betrekking tot de ontwikkeling van 40 woningen. Ook zijn er afspraken gemaakt over kosten, type woningen, planning en klimaatadaptieve maatregelen. Het woningaanbod is divers en bestaat uit zowel betaalbare koopwoningen, sociale huurwoningen en huizen in het middeldure tot dure segment. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een concept inrichtingsplan, dat de komende periode samen met het ontwerp van de woningen door het projectteam wordt uitgewerkt. Voor de direct omwonenden organiseert de gemeente eind januari een informatiebijeenkomst. Ook met de omliggende bedrijven wordt gesproken over het plan en over de nodige maatregelen om bedrijven en woningbouw naast elkaar plaats te laten vinden.

Tekst Anneke Bekker
Bron Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN