Gepubliceerd 13 juli 2023

Woerdense Liane den Haan (Goud) stopt

De Woerdense politica Liane den Haan keert niet meer terug in de Tweede Kamer, waar zij een eenmansfractie vormt. “Na een lange en moeilijke periode in mijn leven heb ik mijzelf een poos geleden beloofd dat ik niks meer tegen mijn zin in wil doen waar ik ongelukkig van word”, meldt zij op Twitter.

“Na twee jaar is het goed zo, ik stop.” Liane den Haan kwam na de vorige Tweede Kamerverkiezingen in het parlement voor de partij 50Plus. In 2021 splitste zij zich af van de ouderenpartij en richtte in september 2022 de partij Goud op. Den Haan vertrekt omdat ze de huidige politiek ‘lelijk’ vindt. Ze besloot uit de politiek te stappen, onder meer vanwege het ‘opportunisme’ en ‘populisme’ in Den Haag. Den Haan laat ook weten veel last te hebben van haat en haat specifiek gericht tegen vrouwen.

Interview 17 maart 2021 in het kader van de Tweede Kamer verkiezingen

Tekst Floortje van Gameren
Bron Twitter

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN