Gepubliceerd 13 juli 2023

Woerdense Liane den Haan (Goud) stopt

De Woerdense politica Liane den Haan keert niet meer terug in de Tweede Kamer, waar zij een eenmansfractie vormt. “Na een lange en moeilijke periode in mijn leven heb ik mijzelf een poos geleden beloofd dat ik niks meer tegen mijn zin in wil doen waar ik ongelukkig van word”, meldt zij op Twitter.

“Na twee jaar is het goed zo, ik stop.” Liane den Haan kwam na de vorige Tweede Kamerverkiezingen in het parlement voor de partij 50Plus. In 2021 splitste zij zich af van de ouderenpartij en richtte in september 2022 de partij Goud op. Den Haan vertrekt omdat ze de huidige politiek ‘lelijk’ vindt. Ze besloot uit de politiek te stappen, onder meer vanwege het ‘opportunisme’ en ‘populisme’ in Den Haag. Den Haan laat ook weten veel last te hebben van haat en haat specifiek gericht tegen vrouwen.

Interview 17 maart 2021 in het kader van de Tweede Kamer verkiezingen

Tekst Floortje van Gameren
Bron Twitter

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN