Gepubliceerd 13 mei 2023

WOERDEN – Kaasveiling brengt 17200 euro op

De kaasveiling tijdens de graskaasmarkt in Woerden heeft 17.200 euro opgebracht. In 2022 bracht de veiling 15.800 euro op. De grootste  kaas, één van 125 kilo, is dit jaar gekocht door Jan van Drie. Het geld van de veiling gaat naar de Stichting Leergeld Groene Hart. Die organisatie helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen.

Foto omroep RPL Woerden

Ook dit jaar was Jacques de Koning weer de veilingmeester. Naast een kaas van 125 kilo veilde hij ook een aantal kleinere kazen. Rob van Hoogdalum die een kaastour door Nederland maakt, was even terug in Woerden om daar de eerste graskaas te verkopen en verslag te doen van zijn belevenissen tot nu toe. Behalve een graskaasmarkt was er in het centrum van Woerden ook een kramenmarkt. Verder waren er optredens en kon er natuurlijk kaas worden geproefd.

Bron: Omroep RPL Woerden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN