Gepubliceerd 13 mei 2023

WOERDEN – Kaasveiling brengt 17200 euro op

De kaasveiling tijdens de graskaasmarkt in Woerden heeft 17.200 euro opgebracht. In 2022 bracht de veiling 15.800 euro op. De grootste  kaas, één van 125 kilo, is dit jaar gekocht door Jan van Drie. Het geld van de veiling gaat naar de Stichting Leergeld Groene Hart. Die organisatie helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen.

Foto omroep RPL Woerden

Ook dit jaar was Jacques de Koning weer de veilingmeester. Naast een kaas van 125 kilo veilde hij ook een aantal kleinere kazen. Rob van Hoogdalum die een kaastour door Nederland maakt, was even terug in Woerden om daar de eerste graskaas te verkopen en verslag te doen van zijn belevenissen tot nu toe. Behalve een graskaasmarkt was er in het centrum van Woerden ook een kramenmarkt. Verder waren er optredens en kon er natuurlijk kaas worden geproefd.

Bron: Omroep RPL Woerden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN