13 mei 2023

WOERDEN – Kaasveiling brengt 17200 euro op

De kaasveiling tijdens de graskaasmarkt in Woerden heeft 17.200 euro opgebracht. In 2022 bracht de veiling 15.800 euro op. De grootste  kaas, één van 125 kilo, is dit jaar gekocht door Jan van Drie. Het geld van de veiling gaat naar de Stichting Leergeld Groene Hart. Die organisatie helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen.

Foto omroep RPL Woerden

Ook dit jaar was Jacques de Koning weer de veilingmeester. Naast een kaas van 125 kilo veilde hij ook een aantal kleinere kazen. Rob van Hoogdalum die een kaastour door Nederland maakt, was even terug in Woerden om daar de eerste graskaas te verkopen en verslag te doen van zijn belevenissen tot nu toe. Behalve een graskaasmarkt was er in het centrum van Woerden ook een kramenmarkt. Verder waren er optredens en kon er natuurlijk kaas worden geproefd.

Bron: Omroep RPL Woerden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu