6 april 2021

Woensdag besluit over AstraZeneca vaccinaties

Op woensdag 7 april wordt een besluit genomen over het verdere gebruik van AstraZeneca, inclusief de tweede prik voor mensen die al een eerste keer gevaccineerd zijn.

In Hollands Midden zijn vanwege deze pauze in totaal 601 afspraken afgezegd. Alle betrokkenen, medewerkers uit de langdurige zorg, hebben een SMS ontvangen en/of zijn gebeld. Het is voor deze groep medewerkers nu niet mogelijk om nieuwe vaccinatieafspraak voor AstraZeneca te maken. Zij worden ook niet met een ander vaccin gevaccineerd.

Huisartsen gaan nog door met AstraZeneca
Huisartsen in de provincie Zuid-Holland vaccineren nog wel met AstraZeneca. Zij vaccineren op dit moment de mensen met het geboortejaar 1956 en 1957. Als u tot deze doelgroep behoort ontvangt u vanzelf een uitnodiging van uw eigen huisarts.

Tijdelijke stop vaccinaties met AstraZeneca
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft afgelopen vrijdagmiddag besloten het gebruik van het vaccin AstraZeneca voor mensen jonger dan 60 jaar (vanaf geboortejaar 1961) tijdelijk te stoppen.

Om praktische redenen heeft de GGD GHOR Nederland ook de afspraken voor mensen die ouder zijn dan 60 jaar geannuleerd. Dit omdat er slechts enkele afspraken met AstraZeneca per locatie gepland stonden voor die doelgroep. Door die lage aantallen zou er vaccin verspild worden.

0 Shares
Sluit Menu