Gepubliceerd 20 november 2022

Winstpartijen voor heren- en damesteam BZ&PC

Het was een goed weekend voor de hoofdmachten van BZ&PC. De heren speelden een prima wedstrijd tegen JAWS uit Amsterdam. De ervaren Amsterdammers doen het tot heden goed in de competitie en draaien bovenin mee.

BZ&PC staat onderaan in een grote middenmoot groep. In zwembad De Kuil ging het in een leuke beginfase gelijk op. Er waren veel fraaie goals te bewonderen. BZ kreeg vervolgens verdedigend meer grip op de Amsterdammers. Het liep uit naar 9-6. JAWS kwam goed terug tot 11-10. Met goals van Luke Rijnbeek en Joey Schellingerhout werd de 3e periode toch afgesloten met een 13-10 voorsprong. Het was vervolgens Rob Peek die met een schitterend schot de laatste illusie bij JAWS teniet deed. De wedstrijd eindigde in een prima 16-12 overwinning. De ploeg van Herman van Tongerloo steeg met de overwinning naar de 6e plaats in de landelijke 1e divisie. Maar hebben nog een wedstrijd tegoed.

Ook winst dames

De waterpolo dames deden goede zaken. Tegen het hoger geklasseerde De Zaan 3 ging het tot diep in de 3e periode gelijk op. In de slotminuut van de deze periode werd het verschil gemaakt door Nienke Rombouts en Kaylee Schellingerhout: 5-3. Het werd nog spannend met 5-4. Het was Nicole van Jaarsveld die de bevrijdende 6-4 maakte. De wedstrijd eindigde in 7-4. De dames staan met dit resultaat op een 6e plaats in de landelijke 2e divisie.

● Lisa Stolwijk

Doelpunten heren BZ&PC: Joey Schellingerhout 6x, Jari Krijgsman 2x, René Peel Luca Groenendijk 2x, Luke Rijnbeek 2x, Rick Sandifort en Rob Peek.

Doelpunten dames BZ&PC: Nicole van Jaarsveld 2x, Kaylee Schellingerhout 2x, Nienke Rombouts, Noa van Ballegooijen en Jennifer den Besten

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN