Gepubliceerd 4 februari 2024

Winst voor ESTO in leuke wedstrijd

De 2-3 overwinning op Lugdunum was voor ESTO heel welkom om weg te blijven uit de onderste regionen. Het was een wedstrijd die zeker niet de boeken inging als geweldig. Vooral in het eerste half uur was het, zachtjes uitgedrukt, bepaald niet spectaculair.

● Tim v.d. Lagemaat gaat voor de verre inworp.

ESTO toch weer op achterstand

Zoals de laatste wedstrijden vaker het geval kwam ESTO weer op achterstand. In de 29e min. draaide een speler van Lugdunum bij de achterlijn handig weg bij twee ESTO-verdedigers en schoof de bal voor die simpel kon worden ingetikt voor de 1-0. Daarna ging ESTO veel beter voetballen en dat leverde direct kansen en doelpunten.

Nog voor rust op voorsprong

De gelijkmaker viel in de 36e minuut. Een heerlijke voorzet van Yannick Saeijs werd door Pim de Visser binnengekopt voor de 1-1 gelijkmaker. Enkele minuten later stoomde Pim richting de  doelman die hem enigszins naar de zijlijn dwong. Daar werd zijn inzet op het nippertje geblokkeerd. In de 46e min. was het wel raak. Een boogbal van Yannick ging tegen de lat en Thomas Mouthaan leverde met een halve omhaal de 1-2 voorsprong af.

● Lars Verheul aan de bal voor ESTO.

Toch weer spannend.

Binnen vijf minuten na de rust pingelde Tim van de Lagemaat zich met hulp van Yannick naar de achterlijn en schoof de bal nauwelijks over de doellijn. Thomas zorgde met een extra tikje voor zekerheid en daarmee de 1-3. De winst leek binnen hoewel Tom Vink tien minuten later zijn doel nog even moest schoonhouden op een Leidse doorbraak. Dat lukte hem niet in de 84e minuut toen hij moest buigen voor een intikker uit de kluts voor de 2-3 aansluiter. Hoewel de spanning terugkeerde was ESTO sterk genoeg de voorsprong in een overwinning om te zetten.

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen Soccer Boys ingehaald. Om 14.30 uur wordt in Bleiswijk afgetrapt.

Bericht: André van Egdom / Han Koevoets / Beeld: De Sportfotograaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN