Gepubliceerd 7 november 2023

Winst TTV Reeuwijk in Hazerswoude-Dorp

Voor hekkensluiter Avanti 5 was het bibberen… Koploper TTV Reeuwijk kwam op bezoek. Nou kent Avanti 5 met Linda Morssink een dame die voor geen enkele heer aan de kant gaat en dat hebben de Reeuwijkers geweten. 

Cees Voordouw (in 4 games) en André van der Laan (in 5 games) kregen het deksel op de neus. Maar good-old Marco Broer hield wél het hoofd koel en won in 4 games wél zijn partij tegen Morssink. Met dat succes in het hoofd ging Broer vol vertrouwen zijn tweede partij in. Maar daar verloor hij dan juist weer in 5 games. Even daarvoor hadden Van der Laan en Voordouw elk een enkel en samen de dubbel in Reeuwijks voordeel beslist. Doordat ook de laatste drie partijen door Reeuwijk werden binnengesleept (twee partijen in 5 games), kwam de zwaar bevochten overwinning aan Reeuwijk toe. Avanti 5 – TTV Reeuwijk: 3-7. TTV Reeuwijk staat in West 3  met 65 punten uit 8 wedstrijden bovenaan. Met nog twee wedstrijden te gaan kan tegen concurrent Vriendenschaar 4 a.s. donderdag het kampioenschap binnengehaald worden. Zelfs een kleine nederlaag volstaat daarvoor al.

Struikelen in het zicht van de haven?

Een kraker, stond er donderdag op het programma. Reeuwijk duo 1 als koploper tegen runner-up Rijnsoever duo 2. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en dat bleek. De eerste partij bracht Jeroen Raaphorst achter de tafel. Na twee games op rij verlies knokte Raaphorst zich knap terug om in de beslissenede vijfde game toch net aan onderuit te gaan. Dave van der Heiden speelde als tweede, maar ook hij ging onderuit. Niet kansloos, maar toch verlies. De dubbel betekende de wederopstanding van Reeuwijk duo 1. In drie games kregen de Katwijkers geen enkele kans. Met de aansluiting op zak hoopte Raaphorst de gelijkmaker op het  bord te kunnen brengen. Maar het was niet zijn avond. In vier games moest hij het punt toch aan Rijnsoever laten. In een fase van de competitie waarin punten zo belangrijk zijn mocht Van der Heiden proberen het belangrijke 2e punt veilig te stellen. Net als in de eerste partij van Raaphorst keek Van der Heiden al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Maar Van der Heiden is gegroeid deze competitie en laat zich niet zomaar opzij zetten. En misschien dat de Katwijkers in gedachten al de zege telden, maar Van der Heiden won vervolgens 3 games op rij en pakte zijn zo verdiende overwinning. Daarmee kwam de eindstand op 2-3 voor Rijnsoever duo 2, dat dus een puntje in loopt op de ranglijst. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J nog altijd op plaats 1 met 27 punten uit 8 wedstrijden. Rijnsoever staat, met een wedstrijd minder gespeeld, op 24 punten. Zou Reeuwijk duo 1 dan toch nog het kampioenschap mislopen in de laatste weken?

Bericht: André van Egdom / Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN