Gepubliceerd 12 februari 2023

Winnaars scholendamtoernooi

Op het jaarlijks gemeentelijke schooldamtoernooi, georganiseerd door de Reeuwijkse damvereniging Denk en Zet, gingen zowel bij de pupillen als bij de welpen leerlingen van De Regenboog met een gouden medaille naar huis.


Leerlingen van vier scholen, De Regenboog en De Venen uit Reeuwijk, De Cirkel uit Gouda en de Prins Willem Alexander School uit Waarder namen het tegen elkaar op. Er was een poule voor de welpen (kinderen uit de groepen 4, 5 en 6) en een poule voor de pupillen (groep 7 en 8).

Vooral de welpen waren goed vertegenwoordigd en speelden onderling allemaal één keer tegen elkaar. De 6 pupillen namen het ieder twee keer tegen elkaar op.


Tijdens de wedstrijden was er opperste concentratie en kon je bijna een speld horen vallen. Daarna werd er snel bij de jurytafel geïnformeerd hoe de zaken ervoor stonden voordat er een nieuwe ronde van start ging.
Bij de pupillen was Maarten Kalkhoven van De Regenboog de winnaar en hij kreeg de gouden medaille omgehangen door damster en oud-leerling van De Regenboog Marit Egas.

De strijd om het zilver wilde maar niet beslecht worden. Twee beslissingswedstrijden tussen Thimo van Rijn (PWA) en Christiaan Rutjens (De Regenboog) eindigden ook weer in remise. Uiteindelijk besloot de organisatie dat beiden zilveren winnaars waren. Derde werd Bente van Vliet van de PWA. Robbin Oskam (De Regenboog) was de onbetwiste winnaar bij de welpen. Tweede werd Rebecca Kalkhoven (De Venen) en het brons was voor Minck van Vliet (PWA).


Op naar het provinciale schooldamkampioenschap dat op 11 maart in Gouda wordt gespeeld.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN