Gepubliceerd 21 oktober 2022

Winnaars kinderklimaattop De Bron en Speel en Werkhoeve

Afgelopen vrijdag presenteerden 8 klassen van 7 basisscholen uit Bodegraven-Reeuwijk tijdens de kinderklimaattop hun ideeën in het Evertshuis. De Kinderklimaattop stond dit jaar in het teken van klimaatadaptatie. De leerlingen verdiepten zich op school in hitte, droogte, hevige regenbuien en biodiversiteit. Volgens de jury had groep 8 van De Bron het beste idee, groep 7 van De Speel en Werkhoeve won de publieksprijs.

Juryrapport
De jury bewonderde de suggestie voor klimop en een groenmuur en vond dat ze goed gebruik maakten van de ruimte. Het bedachte watersysteem is heel erg creatief, en de leerlingen lieten zien dat ze begrepen wat hittestress en biodiversiteit is. Ze hielden goed rekening met de uitvoerbaarheid en hadden mooie speeltoestellen bedacht. De meiden van de Speel- en Werkhoeve hadden zich gefocust op het opwekken van energie. De enthousiaste groep had een prachtige plattegrond gemaakt met originele speeltoestellen, die ook de andere kinderen erg aansprak.

Prijs
De beide scholen winnen een geldbedrag van € 500,00 om in te zetten voor duurzaamheid op hun school.

“De grote winst van de Kinderklimaattop is dat kinderen zich meer bewust worden van hun omgeving,” vertelt wethouder en juryvoorzitter Robin Kersbergen. “Het gaat om hun toekomst, om hun eigen plekje daar in, om wat zij er zelf aan kunnen doen om onze planeet mooi en leefbaar te houden. Voor de kortere en de langere termijn.” Aanstaand klimaatburgemeester Arthur van Dijk, ook jurylid, vult hem aan:. “We waren allemaal erg onder de indruk van de kwaliteit van alle ontwerpen en de verfrissende blik van de kinderen. En daarmee zijn niet alleen de leerlingen van De Bron en de Speel- en Werkhoeve vandaag een winnaar, maar wij allemaal!”

Organisatie
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk organiseert de Kinderklimaattop jaarlijks in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland. De kinderen van De Bron (Reeuwijk-Dorp), De Wegwijzer (Driebruggen), KC Wereldweijde, Prinses Beatrixschool, Speel en Werkhoeve, Da Costaschool en IKC Schatrijk (alle vijf uit Bodegraven) waren de enthousiaste deelnemers.

De video over de kinderklimaattop is vanaf zondag te zien bij BR6 op tv en Youtube

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN