Gepubliceerd 12 augustus 2021

Windturbineplan Woerden valt minder in Bodegraven-Reeuwijk

Windturbines, je kan er tegenwoordig niet meer om heen. De grote gevaartes staan vaak in de weilanden en de grote omvang zorgt er mede voor dat veel mensen erop tegen zijn. Nu de gemeenteraad in Woerden heeft ingestemd met een onderzoek hiernaar zijn hun collega’s in Bodegraven-Reeuwijk wat minder vrolijk.

Foto: Anneke Bekker

Op 15 juli werd er in de raad van onze buurgemeente een aangepast voorstel aangenomen waaruit bleek dat er onderzocht gaat worden of er turbines kunnen worden geplaatst in de polder Barwoutswaarder. En dit gebied grenst direct aan onze gemeente. Het college van Bodegraven-Reeuwijk is zeer ongelukkig met het besluit van Woerden.

In de polder langs de A12 wordt ook een gebiedsproces voor grootschalige zon gestart. Dat er nu een onderzoek wordt gestart betekent niet dat gelijk ook een grote hoeveelheid turbines komt. De gemeente wil na het reces in gesprek met hun collega’s uit Woerden in gesprek over de kwestie.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN