Gepubliceerd 6 maart 2023

Willibrordschool wint boekenpakket ter waarde van 400 euro

De Willibrordschool in Bodegraven heeft een boekenpakket ter waarde van 400 euro gewonnen door tijdens de kinderboekenweek mee te doen aan een prijsvraag van de landelijke Readshop boekhandels. Michiel Karssen reikte de prijs uit aan de kinderen van groep 3.


De kinderen van de school kregen tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van een boek een boekenlegger met een letter. Deze letter vertegenwoordigde een bepaalde letterwaarde. Om mee te dingen naar de hoofdprijs moesten de kinderen zoveel mogelijk letters verzamelen op school en daarmee een woord maken met een zo hoog mogelijke woordwaarde.

Groep 3 Willibrordschool

Een van de voorwaarden was dat het ingezonden woord terug te vinden moest zijn in het woordenboek. De kinderen uit de klas van Juf Bianca hebben daarom De Dikke van Dale opengeslagen bij de letter Q , de letter met de meeste letterwaarde, en zijn gaan puzzelen met de rest van de letters om zo tot een originele inzending te komen.


Dit was een slimme zet want met hun inzending “Quasi-wetenschappelijk” is de basisschool Willibrord de winnaar geworden van deze wedstrijd en van het kinderboekenpakket. Nog 7 scholen in Nederland waren prijswinnaar.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN