6 maart 2023

Willibrordschool wint boekenpakket ter waarde van 400 euro

De Willibrordschool in Bodegraven heeft een boekenpakket ter waarde van 400 euro gewonnen door tijdens de kinderboekenweek mee te doen aan een prijsvraag van de landelijke Readshop boekhandels. Michiel Karssen reikte de prijs uit aan de kinderen van groep 3.


De kinderen van de school kregen tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van een boek een boekenlegger met een letter. Deze letter vertegenwoordigde een bepaalde letterwaarde. Om mee te dingen naar de hoofdprijs moesten de kinderen zoveel mogelijk letters verzamelen op school en daarmee een woord maken met een zo hoog mogelijke woordwaarde.

Groep 3 Willibrordschool

Een van de voorwaarden was dat het ingezonden woord terug te vinden moest zijn in het woordenboek. De kinderen uit de klas van Juf Bianca hebben daarom De Dikke van Dale opengeslagen bij de letter Q , de letter met de meeste letterwaarde, en zijn gaan puzzelen met de rest van de letters om zo tot een originele inzending te komen.


Dit was een slimme zet want met hun inzending “Quasi-wetenschappelijk” is de basisschool Willibrord de winnaar geworden van deze wedstrijd en van het kinderboekenpakket. Nog 7 scholen in Nederland waren prijswinnaar.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu