4 augustus 2022

Wieneke Icke gaat Bureau Bousa verlaten

Wieneke Icke gaat per 1 september Bureau Bousa verlaten. De directeur-bestuurder draagt na 10 jaar het stokje over aan haar opvolgster. Wie dat is zal half augustus door de raad van toezicht bekend gemaakt worden.
Wieneke richtte in 2012 samen met Touria Drif Bureau Bousa op om kinderen die dat nodig hebben te helpen met huiswerk en lezen.

Wieneke Icke

Het gaat daarbij om kinderen met een taalachterstand van ouders die laaggeletterd zijn of een migratieachtergrond hebben en geen hulp kunnen krijgen van een andere organisatie.


Ze schrijft aan de gemeenteraad en het college in het jaarbericht: ”De fase van pionieren en opbouwen is voorbij. Nu komt de tijd voor consolideren en uitbouwen. Daarbij past een nieuwe bestuurder die met frisse energie het roer overneemt en de stichting de volgende fase in loodst”.


In 2021 zijn 106 kinderen geholpen. 31 met voorlezen, 40 kinderen namen deel aan de OKË klas, 23 kinderen kregen een mentor in de brugklas en er zijn 12 Oekraïense kinderen opgevangen tijdens de meivakantie. OKË staat voor Ouder en Kind Educatie. Bij Bureau Bousa was Wieneke de enige betaalde kracht, verder werken er nog een 40-tal vrijwilligers.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu