Gepubliceerd 2 september 2022

Wie wordt er Nederlands kampioen polsstokverspringen?

De accommodatie van Polsstokclub Linschoten is zaterdagmiddag (3 sept.) het decor van het Nederlands kampioenschap polsstokverspringen. Het is het belangrijkste individuele toernooi voor de springers en vormt de afsluiting van weer een lang zomerseizoen.

Kanshebbers

Bij de senioren in de topklasse lijkt Rian Baas uit het Hollandse kamp de grote favoriet. De Gouwenaar domineerde het hele seizoen al en is leider in het algemeen klassement van de PBH.  Hij werd eerder al 2x Nederlands kampioen. Grote uitdager is wellicht Jaco de Groot. Onlangs gaf de Kameriker een waarschuwing af door over de 22 meter te springen. Met 22,16 m benaderde hij zelfs zijn eigen Nederlands record op slechts 5 centimeter. De Groot werd in het verleden al 3x Nederlands kampioen.

Confrontatie

Het Nederlands kampioenschap is uiteraard een confrontatie tussen de Hollandse en Friese springers. De laatste jaren ging de titel meestal naar een springer uit het Hollandse kamp. Zo won in 2021 Wouter van Midden uit Vlist, die trouwens toen niet tot de favorieten behoorde. Oane Galama uit Hilaard mag bij de Friezen als voornaamste kanshebber worden aangemerkt.

Thuisvoordeel?

Linschoten is voor Erwin Timmerarends zijn thuisbasis. Hij springt dan ook van een schans die hij op zijn duimpje kent en wellicht is dat nog een belangrijk voordeel. De Bodegraver heeft nog geen Hollandse of Nederlandse titel op zak bij de senioren. Wel werd hij al een keer Open Fries kampioen (NFM). Om op het podium te komen zal hij zeker een supersprong moeten realiseren van over de 21 meter. En dat lukte hem aan het begin van het seizoen notabene ook in Linschoten (21,07 m).

• Erwin Timmerarends op de schans in Linschoten die hij op zijn duimpje kent.

BR6 maakt een video-registratie van de strijd bij de senioren voor het sportprogramma Sport Report.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer en wolken

In de ochtend staat de zon aan de hemel maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidoost De temperatuur is 18*C.

In de middag en vroege avond ruimte voor de zon. De zwakke wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 23*C.

In de nacht vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 15*C.

Donderdag zonnige perioden maar ook wolkenvelden. De zwakke tot matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 20*C aan. 

Foto: Mees Mooi herfstweer

 

MEEST BEKEKEN