2 juni 2021

Wie groeit de grootste bloem?

Nu de zomerse temperaturen langzamerhand de kop op steken staat de natuur ook steeds meer in bloei. In steeds meer tuinen zie je bloemen in volle glorie pronken. En voor de inwoners van Bodegraven-Noord kan binnenkort een nieuwe bloem aan de tuin worden toegevoegd, de zonnebloem. 

Foto: Bob Plaizier

Net als in het afgelopen jaar organiseert wijkteam Bodegraven-Noord ook dit jaar weer een zonnebloemactie. Alle inwoners van Bodegraven-Noord kunnen aankomende week een flyer met zonnebloempitten in de bus verwachten. Naast dat zo’n grote gele rakker leuk kan staan in de tuin zou het ook helpen bij de verbetering van de leefomgeving van bijen. Het is de bedoeling om een zo groot mogelijke zonnebloem te groeien, een foto van je bloem met een meetlint ernaast kan je dan opsturen naar het wijkteam. Afgelopen jaar was de grootste zonnebloem 2,59 meter lang. Het is overigens niet verplicht om mee te doen aan de actie.

Onder Bodegraven-Noord valt het gebied in de bebouwde kom ten noorden van de spoorlijn. Het wijkteam zet zich hier in om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Naast acties als de zonnebloemactie vergadert het wijkteam regelmatig in het gemeentehuis en is daar vaak ook een desbetreffende wethouder bij aanwezig. Maar deze actie heeft weinig met wethouders te maken, eerder met bloemen. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu