Gepubliceerd 11 juli 2023

Wethouder tekent contracten nieuwbouw Streekmuseum

Wethouder Elly de Vries tekende afgelopen maandag de contracten voor de nieuwe aanbouw van het streekmuseum in Reeuwijk-Brug. Het is de bedoeling dat het gebouw er nog voor de zomer 2024 staat. Na de ondertekening sloot de wethouder symbolisch de gaskraan af, omdat het nieuwe gebouw gasloos en energieneutraal wordt.

Wethouder Elly de Vries tekent 10 juli 2023 contracten


Omdat het houten gebouw niet meer gerenoveerd kon worden, heeft de gemeenteraad in februari 2022 besloten om 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor nieuwbouw. Vanwege de gestegen bouwkosten en aanvullende duurzaamheidseisen, heeft de raad in mei 2023 nog een aanvullend budget van 201.000 euro beschikbaar gesteld.

Een projectleider van de gemeente kijkt mee naar de financiën rond het project. Wethouder Elly de Vries: “Het gaat immers om serieus gemeenschapsgeld dat we als gemeente beschikbaar stellen. Er was gelukkig brede steun binnen de raad voor een aanvullend budget van 201.000 euro naast de 1,5 miljoen euro voor extra verduurzaming en gestegen bouwkosten. Ik hoop dat we cofinanciering kunnen regelen via mogelijke subsidies, bijdrage van provincie en bedrijven die willen sponsoren; daar gaat ook het bestuur van het Streekmuseum zich nog voor inzetten.”

Remmert Kerst, voorzitter van Streekmuseum Reeuwijk, dankte de gemeente en bouwpartijen voor de vruchtbare samenwerking. Hij dankte de architect voor het fraaie ontwerp en de vrijwilligers van de klusploeg.

Meer informatie over het bouwproces is te volgen op de website van het streekmuseum: www.streekmuseumreeuwijk.nl. Daarop zullen de bouwvorderingen worden bijgehouden.

Lees ook 2 ton extra nodig voor nieuwbouw Streekmuseum Reeuwijk | BR6 Nieuws

Tekst en foto Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN