Gepubliceerd 21 december 2022

Wethouder licht toe waarom bruggetjes nu vervangen moeten worden

Wethouder Kersbergen legde tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag uit waarom de bruggetjes in Broekvelden nu vervangen moeten worden en er maar een van de drie terugkomt. Johan Langelaar (CU) vroeg namens de inwoners waarom ‘niets doen’ geen optie is.

Johan Langelaar stel vragen over onderhoud bruggetjes Broekvelden

Volgens wethouder Kersbergen is bij een inspectie gebleken dat 1/3 van het hout van de palen is weggerot en niet duidelijk is hoe de staat is van het resterende 2/3 deel. Omdat de 60 jaar oude bruggetjes 15 jaar geleden aan de bovenkant nog zijn opgeknapt, lijkt het of ze nog in goede staat zijn. De wethouder benadrukte dat de bruggetjes niet vervangen worden omdat ze jarig zijn maar omdat het niet meer veilig is en de gemeente aansprakelijk is als er iets gebeurt.

bruggetje komt niet terug

Afgemeten aan de omvang van de wijk en de afstand tussen de bruggetjes, is het volgens de huidige normen voldoende om één brug terug te plaatsen in plaats van alle drie. In een participatietraject is gekozen voor bruggetje twee.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN