Gepubliceerd 21 december 2022

Wethouder licht toe waarom bruggetjes nu vervangen moeten worden

Wethouder Kersbergen legde tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag uit waarom de bruggetjes in Broekvelden nu vervangen moeten worden en er maar een van de drie terugkomt. Johan Langelaar (CU) vroeg namens de inwoners waarom ‘niets doen’ geen optie is.

Johan Langelaar stel vragen over onderhoud bruggetjes Broekvelden

Volgens wethouder Kersbergen is bij een inspectie gebleken dat 1/3 van het hout van de palen is weggerot en niet duidelijk is hoe de staat is van het resterende 2/3 deel. Omdat de 60 jaar oude bruggetjes 15 jaar geleden aan de bovenkant nog zijn opgeknapt, lijkt het of ze nog in goede staat zijn. De wethouder benadrukte dat de bruggetjes niet vervangen worden omdat ze jarig zijn maar omdat het niet meer veilig is en de gemeente aansprakelijk is als er iets gebeurt.

bruggetje komt niet terug

Afgemeten aan de omvang van de wijk en de afstand tussen de bruggetjes, is het volgens de huidige normen voldoende om één brug terug te plaatsen in plaats van alle drie. In een participatietraject is gekozen voor bruggetje twee.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN