21 december 2022

Wethouder licht toe waarom bruggetjes nu vervangen moeten worden

Wethouder Kersbergen legde tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag uit waarom de bruggetjes in Broekvelden nu vervangen moeten worden en er maar een van de drie terugkomt. Johan Langelaar (CU) vroeg namens de inwoners waarom ‘niets doen’ geen optie is.

Johan Langelaar stel vragen over onderhoud bruggetjes Broekvelden

Volgens wethouder Kersbergen is bij een inspectie gebleken dat 1/3 van het hout van de palen is weggerot en niet duidelijk is hoe de staat is van het resterende 2/3 deel. Omdat de 60 jaar oude bruggetjes 15 jaar geleden aan de bovenkant nog zijn opgeknapt, lijkt het of ze nog in goede staat zijn. De wethouder benadrukte dat de bruggetjes niet vervangen worden omdat ze jarig zijn maar omdat het niet meer veilig is en de gemeente aansprakelijk is als er iets gebeurt.

bruggetje komt niet terug

Afgemeten aan de omvang van de wijk en de afstand tussen de bruggetjes, is het volgens de huidige normen voldoende om één brug terug te plaatsen in plaats van alle drie. In een participatietraject is gekozen voor bruggetje twee.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu