Gepubliceerd 14 oktober 2022

Wethouder en burgemeester lezen voor tijdens kinderboekenweek

Vanwege de kinderboekenweek heeft wethouder Elly de Vries voorgelezen op basisschool ’t Vogelnest in Bodegraven Eerder deze week was burgemeester Erik van Heijningen al te gast bij kindercentrum Waarder. Het thema van de Kinderboekenweek was Gi-Ga-Groen, het ging over ontdekken van de dierenwereld en de natuur.

Wethouder Elly de Vries leest voor

Waarom is er nu veel aandacht voor voorlezen?
Als gevolg van de coronamaatregelen hebben leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs achterstanden opgelopen. Begrijpend lezen is een van de aandachtsgebieden. De gemeente overlegt met scholen, kinderopvang en welzijnsorganisaties om een plan te ontwikkelen om de (corona gerelateerde) onderwijsachterstanden op scholen en kinderopvang met vereende krachten in te lopen. Het Nationaal Programma Onderwijs heeft hiervoor een tijdelijk extra budget beschikbaar. De gemeente wil samen met de betrokken partijen een nieuwe Lokale Educatieve Agenda opstellen, met nadruk op:

  1. Kansengelijkheid bevorderen
  2. Ouderbetrokkenheid vergroten
  3. Op creatieve wijze nieuwe activiteiten inzetten om taalachterstanden terug te dringen

Wat kunnen ouders, verzorgers, opa’s en oma’s doen?
Kinderen voorlezen komt met alleen maar voordelen voor zowel de ouder/verzorger als het kind. Het versterkt de band tussen de ouder/verzorger en het kind en het zorgt ervoor dat het kind interesse in lezen en verhalen krijgt. Het is bewezen dat kinderen die op jonge leeftijd regelmatig worden voorgelezen, later sneller zelf leren lezen en minder moeite hebben met spellen en begrijpend lezen. Ook als kinderen zelf kunnen lezen, blijft voorlezen veel voordelen hebben. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s kunnen voorlezen onderdeel maken van de dag. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN