Gepubliceerd 9 oktober 2022

Wethouder brengt taart bij ouderen

Afgelopen zaterdag organiseerde het Nationaal Oderenfonds de nationale ouderendag. Wethouder Dirk-Jan Knol is bij verschillende zorginstellingen langsgegaan om met ouderen in gesprek te gaan over de faciliteiten voor ouderen in de gemeente. Hij had taart meegenomen voor de ouderen in de zorginstellingen. Om de ouderen in het zonnetje te zetten:

Wethouder Dirk-Jan Knol

“We hebben een lange periode van corona achter de rug en we zijn blij dat we elkaar weer kunnen zien en ontmoeten. Elkaar ontmoeten en het creëren van verbinding is voor iedereen van groot belang, maar zeker voor ouderen. Op die manier blijf je sociaal actief en dat draagt bij aan gezond oud worden”.

Uit het gesprek van de wethouder met de ouderen komt naar voren dan dé oudere niet bestaat. Dat blijkt ook uit het aanbod activiteiten in de dorpen, waar voor ieder wat tussen zit. De gedeelde wens is dat alle ouderen
gezond en veilig oud kunnen worden in hun eigen omgeving. Daarom worden er binnen de gemeente verschillende activiteiten voor ouderen georganiseerd. Deze activiteiten zijn veelal gratis en zonder vaste
verplichtingen. De wethouder sluit de dag af met een positief gevoel.

“Het is goed om te zien hoeveel activiteiten er voor ouderen binnen de gemeente georganiseerd worden.”


Deelnemen aan activiteiten
Welzijnsorganisatie SAM organiseert huisbezoeken aan mensen van 70 jaar en ouder. In dit Huisbezoek wordt besproken welke hulp of ondersteuning nodig is met behulp van een Wegwijzer voor Senioren. Daarin staat veel informatie over uitlopende onderwerpen waar ouderen behoefte aan hebben.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN